Short Rally Moorslede: Nieuw duel Debackere-Verschueren?

Zoals het de laatste jaren een goede traditie wil, opent zondag aanstaande de Short Rally van Moorslede het VAS-rallyseizoen. Ondanks de concurrentie van de BRC-Rallye des Ardennes en de Rally van Le Touquet in Noord-Frankrijk, stuurden ongeveer 120 teams hun inschrijvingspapieren terug om zondag in de schaduw van de Dadizeelse basiliek aan de start te verschijnen.

Melissa Debackere

Wat de zegekandidaten betreft, wordt het hoogstwaarschijnlijk een heruitgave van de edities 2022 en 2023, toen Melissa Debackere en Vincent Verschueren een bikkelhard duel uitvochten. Telkens wist Melissa, ook dit jaar weer bijgestaan door Davy Degryse, aan het langste eind te trekken. Meteen wordt de Skoda-pilote de gedoodverfde favoriet. Maar Verschueren aast duidelijk op sportieve revanche, al zit hij nog in de fase van de nieuwe Citroën C3 Rally2 volop te ontdekken.

Jelle Segers

Een klein peloton Ford Fiesta-pionnen ligt duidelijk op de loer om bij het minste probleem van eerder genoemden hun plaats in te nemen. Denken we daarbij maar aan Kurt Boone, Bert Coene, die het zonder Petra De Duytsche (gebroken ruggenwervel) moet doen en Jelle Segers. Bij droog weer mogen we zeker ook de Porsches vooraan verwachten. Gunther Monnens was vorig jaar al goed voor de 4de plaats, en Patrick Snijers ging deze week nog volop testen om toch maar de 911 GT3 onder de knie te krijgen.

Gunther Monnens

Een fikse delegatie BMW-rijders weten op een perfecte manier snelheid en spektakel te combineren. Een kleine greep uit het aanbod piloten: Thierry Cokelaere, Ashley Vercruysse, Koen Dewaele, Wim De Reu, Gregory Vanovertveldt en andere Didier Spillebeens.

Ashley Vercruysse

Uitkijken is het ook naar WRX-piloot Enzo Ide, die in Dadizele aan de start verschijnt met een Ford Fiesta Rally 3, en naar Timothy Van Parijs, die dochter Clementine als co naast zich krijgt in de PTR-Renault Clio Rally 5.

Wie zich ook altijd kan opwerken naar een dichte ereplaats zijn, om er maar enkele te noemen, Manuel Merlevede(Opel Corsa Rally 4), Thijs Meirlevede (Ford Fiesta RT2) en Frederik Lerminez(Mitsubishi Lancer Evo10).

Thijs Meirlevede

Bij de Historics zijn naar goede gewoonte alle ogen gericht op Paul Lietaer. Al valt het af te wachten of de Opel Ascona 400 heelhuids uit de Rally van Le Touquet komt, waar de Zwevegemnaar vrijdag en zaterdag ook aan deelneemt. Het gevaar komt naargelang de weersomstandigheden enerzijds uit de Porsche-hoek, met Patrick Mylleville, Geert Lacour, Lode Dekeyser en Christophe Kerkhove, of anderzijds worden Nick Toorré (Ford Sierra Cosworth) en Damon Noyelle (Subaru Impreza) de voornaamste runner-ups. De nodige glijpartijen mogen we wel verwachten van Mercedes-rijders Mathieu Vandoolaeghe en James Gruwez.

Damon Noyelle

De deelnemers krijgen vier ronden van telkens twee klassementsproeven(Moorslede en Dadizele)voorgeschoteld, of bijna 80 km tegen de klok op een totaal van 160 km. De eerste wagen rolt van het podium tegen 08 uur, de finish wordt bereikt rond 17.30 uur. Plaats van afspraak is de Marktplaats in Dadizele.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws