Junior BRC: Decock heerst, Dewilde scoort

“De prijzen worden pas aan de meet verdeeld.” Niemand die het gezegde beter kent dan Maxim Decock, want net zoals in de Rally van Haspengouw werd hij niet beloond voor een erg sterke wedstrijd in de Rallye des Ardennes. De overwinning ging voor de tweede keer op rij naar Junior-kampioen Jonas Dewilde.

Nadat Maxim Decock op de eerste proef nog een halve seconde moest toegeven op Jonas Dewilde, nam hij vanaf de tweede proef het commando over. Met zijn Opel Corsa Rally4 nam de jonge piloot uit Komen een kleine halve minuut voorsprong op kampioen Jonas Dewilde.
“Het is onze eerste deelname hier en de klassementsproeven zijn erg snel. Dat ligt me wel. Ik ben niet overdreven aan het pushen, maar de tijden zijn prima. Na een leegloper heb ik in Chevetogne het verschil gemaakt. Vorig jaar zat ik ook regelmatig in de tijden van Dewilde, maar toen kon ik het door pech vaak niet omzetten in een resultaat. Dat was ook het geval in Haspengouw. Hopelijk lukt het deze keer wel,” vertelde Decock halfweg de wedstrijd.

Maxim Decock

Helaas, op de voorlaatste proef liet de leider zich verrassen in een gladde remzone. De groene Opel Corsa Rally4 schoof van de baan, waardoor Jonas Dewilde de maximale punten scoorde voor het Junior BRC.
“Vandaag was Maxim sneller,” gaf Jonas toe. “Maar, we pakken voor de tweede keer de maximale punten, wat een prima start van het seizoen is. In de eerste ronde maakte ik een foutje op de tweede proef en gingen we even rechtdoor in Chevetogne, waar ik wel een tiental seconden verspeelde. De achtertrein brak ook een paar keer uit aan hoge snelheid, wat ook geen vertrouwen gaf. We hebben de afstellingen aangepast, maar de kloof met Maxim kreeg ik niet meer gedicht.”

Corentin Fiasse

Corentin Fiasse, die ook voor de eerste keer de Rallye des Ardennes reed, verloor de aansluiting in de eerste ronde. “We gingen op de openingsproef even rechtdoor, wat 20″ kostte, en daarna miste ik mijn rempunt in de gladde remzone in Chevetogne waar ook Jonas in de fout ging. Wij schoven op de talud en ik vreesde dat we lek stonden of schade hadden. We zijn gestopt om de auto te checken en zo verloren we uiteindelijk meer dan 2 minuten. De aansluiting met Maxim en Jonas was weg. Uiteindelijk ben ik wel blij met de 2de plaats bij de Juniors en vooral met de extra kilometers die we maakten met het oog op de start van de Stellantis Cup in de Rally van Wallonië,” verklaarde Corentin Fiasse, tweede in de tussenstand van het Junior BRC met deze extra score behaald in Divisie 2.

Tussenstand Junior BRC: 1. J. Dewilde 50; 2. C. Fiasse 18

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws