Historic BRC: Christophe Leclercq amuseert zich

In Historic telde de Rallye des Ardennes, de openingsmanche van het Kroon-Oil BRC Divisie 2, slechts twee deelnemers. Er werd vooral uitgekeken naar de tijden van Frank Jorissen met zijn Opel Ascona 400, die zijn wagen voor dit seizoen in een prachtige zwarte kleur heeft gezet, met gouden letters. De Limburger nam meteen de leiding in de wedstrijd, maar na de vierde proef, Fonds de Leffe, moest hij zijn wagen aan de kant zetten met motorstoringen.

“Omdat we de Haspengouw misten, kwamen we hier aan de start om nog een extra resultaat te scoren voor het Historic-kampioenschap, want ik wil dit jaar een gooi doen naar de titel. Het ging prima en we hadden na 4 proeven al 1’20” voorsprong op onze enige concurrent, maar bij de finish van de vierde proef hoorden we een vreemd geluid in de motor. Na contact met motorbouwer Gerent werd beslist de auto aan de kant te zetten om de motor niet helemaal stuk te rijden,” aldus Frank Jorissen.

Frank Jorissen

Op dat moment had ook Christophe Leclercq al kopzorgen. Zijn BMW 323i kampte met koppelingsproblemen. “Ik weet niet of we het einde van de wedstrijd zullen halen. De koppeling ontkoppelt niet helemaal, zodat de wagen altijd vooruit kruipt wanneer ik de koppeling in trap. Vervelend, maar we hopen toch de finish te halen.”

Dat zou uiteindelijk wel lukken. Bovendien gaf de 50-jarige Christophe Leclercq met zijn 2,3 zescilinder nog heel wat spektakel om zijn fans te vermaken. De winnaar in Historic werd 24ste algemeen.

Foto’s: BRC Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws