BRC Masters: Dubbel voor Jos Verstappen

In de Rallye des Ardennes scoorde Jos Verstappen een prachtige dubbel. Hij won niet alleen de strijd in de Master Cup, de competitie tussen rijders die de 50 al gepasseerd zijn, maar hij hield ook alle jongere piloten achter zich om de algemene overwinning te veroveren. In de Master Cup was het zijn tweede zege op rij, want ook in Haspengouw scoorde hij het maximum.

“Natuurlijk wil ik winnen. Dat zit gewoon in mijn natuur. Ik zoek altijd de competitie op. Winnen, daarvoor doen we mee,” vertelde Jos Verstappen eerder op de dag. Samen met zijn kameraden neemt hij trouwens het volledige podium in. Richard Pex werd immers vierde in Dinant, waardoor hij oprukt naar de tweede plaats bij de Masters, voor Roger Hodenius en Fred Miclotte, die beiden 18 punten op hun naam hebben.

Roger Hodenius

Roger Hodenius was tevreden met zijn eerste punten van het seizoen. “Dit snelle parcours was niet eenvoudig. In de eerste ronde had ik twee keer geluk toen we van de baan gingen. Daarna liep het beter en stelselmatig kwam het ritme terug. In het donker kwam Sébastien Bedoret nog opzetten, maar we hielden 8″ over.”

Richard Pex amuseerde zich met zijn Skoda Fabia RS. Hij eindigde in het spoor van Jourdan Serderidis, tweevoudig winnaar van de Rallye des Ardennes, die met de VW Polo GTI op de derde plaats eindigde bij de Masters.

Steven Spittaels, in Haspengouw nog navigator van Gino Bux, eindigde op de vijfde plaats met zijn nieuwe Peugeot 208 Rally4, één plaatsje voor de Peugeot… 205 GTi van Olivier Saucez. Christophe Leclercq, Eddy Buntinx en Patrick Gaethofs, die opnieuw moest starten na een opgave wegens een cardanbreuk, sloten de stand bij de Masters af.

Foto’s: BRC Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws