2WD Trophy: Delvigne verrast met de kleine Nissan Micra

In de 2WD Trophy waren de streekpiloten aan het feest. Na een foutloze en probleemloze wedstrijd ging de zege naar David Delvigne met zijn bescheiden Nissan Micra.
“Ik heb deze ex-Laurent Molle Nissan Micra Gr.A al sinds meer dan 20 jaar in mijn bezit en elk jaar tracht ik aan de start te staan van mijn thuisrally. De Nissan heeft maar 130 pk onder de motorkap, maar dat is voldoende om me te amuseren,” lachte David.
Nicolas Marichal was heel tevreden met zijn tweede plaats, ook al verloor hij door normtijden een halve minuut met zijn Citroën C2. Nicolas Colyns was, zo mogelijk, nog blijer, want hij haalde voor de eerste keer sinds 10 jaar de finish van de Rallye des Ardennes en zijn navigator bekroonde zijn debuut in het BRC met een derde plaats in de 2WD Trophy. Met hun Citroën Saxo gingen ze op de laatste proef nog voorbij Nicolas Kielbasa in de Ford Fiesta R2J.
Eddy Buntinx stuurde zijn Citroën Saxo ook naar de finish, terwijl Patrick Gaethofs de rangen sloot met zijn vertrouwde Honda Civic, nadat hij moest herstarten omdat in de eerste ronde een aandrijfas brak.

Foto: BRC Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws