Short Rally Moorslede voor Melissa Debackere

Melissa Debackere mocht voor het derde jaar op rij de champagneflessen ontkurken als winnares van de Short Rally van Moorslede.

Van bij de start greep de Skoda Fabia-pilote, terug bijgestaan door Nick Degryse, de concurrentie bij de keel. Ondanks de natte en modderige weken zette ze heel scherpe tijden neer, en had na ronde 1 al een voorsprong van een 20-tal seconden op haar dichtste achtervolgers, Kurt Boone(Ford Fiesta Rally2) en Vincent Verschueren(Citroën C3 Rally2). Melissa bleef in de volgende ronden haar voorsprong aandikken, en bij het ingaan van de laatste ‘boucle’ had ze een voorsprong van bijna 50 seconden. Genoeg om in de laatste snelheidsritten de teugels wat te vieren. Zodoende kon Verschueren nog tweemaal een besttijd laten noteren, maar Debackere bedreigen zat er niet echt meer in.

Vincent Verschueren

Boeiend was wel het gevecht met de dichtste ereplaats als inzet. Uiteindelijk was deze weggelegd voor Verschueren, enkele tellen voor Boone.

Tim van Parijs schonk dochter Clementine een schitterend rallydebuut. Met de PTR-Renault Clio Rally3 finishten ze als 4de algemeen, terwijl thuispiloot Bert Coene(Ford Fiesta Rally2) plaats 5 voor zijn rekening nam.

Patrick Snijers maakte met de Porsche in de openingsronde een verkeerde bandenkeuze, en kreeg net zoals merkgenoot Gunther Monnens niet de ideale weersomstandigheden voorgeschoteld. Ze bewezen beiden wel het potentieel van de wagen en hun rijmanskunsten, en werden door 5 luttele seconden gescheiden in de rangschikking. Monnens op 6, Snijers op 7.

Patrick Snijers

De achtste plaats was voor Paul Lietaer genoeg om de Historic-trofee mee te gritsen. Daarmee zorgde de Opel Ascona-piloot voor een dubbel, na een overwinning gisteren in de Noord-Franse Rallye du Touquet.

Paul Lietaer

Stefaan Tjoens was met de Mitsubishi Lancer Evo10 de beste in divisie 1-2, terwijl Manuel Merlevede de eerste kilometers met de Opel Corsa Rally4 kon afsluiten als beste voortrekker op een 15de eindplaats.

Manuel Merlevede
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws