JFT Engineering start seizoen 2024 in Mettet met duidelijke ambities

Het autosportseizoen 2024 staat voor JFT Engineering voor de deur. Dit weekend start immers de editie 2024 van de Belcar Skylimit Sprint Cup en dat op het Circuit Jules Tacheny van Mettet tussen Samber en Maas. Met twee sprintraces van 30 minuten wordt het seizoen op gang geschoten en dat seizoen telt niet minder dan zes meetings, op de drie verschillende Belgische circuits. De Renault Clio RS van Tom van Eenaeme zal zeker niet alleen op de startgrid van Mettet, Zolder en Spa-Francorchamps staan, want de startvelden van de Belcar Skylimit Sprint Cup zijn ronduit indrukwekkend. In Mettet worden meer dan veertig wagens verwacht, een aantal dat in de loop van het seizoen tot boven de 50 kan klimmen. Spektakel verzekerd!

Tom van Eenaeme liet de afgelopen seizoenen zien dat hij zijn mannetje in de Belcar Skylimit Sprint Cup kan staan, met een rits zeges en twee titels, respectievelijk in 2022 en 2023.

“Het spreekwoord luidt nooit twee zonder drie en dat is exact wat wij dit seizoen beogen”, aldus teameigenaar Filip van Eenaeme. “Tom heeft zijn snelheid ondertussen bewezen en we willen dus op dat elan verdergaan. De titel in de Klasse 5 van de Belcar Skylimit Sprint Cup is onze ambitie, dat moeten we niet onder stoelen of banken steken. Ik ben trouwens, net als het hele team, zeer positief over het geleverde werk door de organisatie van het kampioenschap, met een mooie en evenwichtige kalender en zes meetings op drie verschillende circuits. Dat maakt echter wel dat onze kalender vooralsnog volledig is en dat de 24 Hours of Zolder niet op de kalender staat. Het is met spijt in het hart, maar het professionele leven gaat uiteraard voor, daar zal iedereen wel begrip voor hebben. We voorzien wel aan de start van de Race Promotion Night – eind november op Circuit Zolder – te staan, maar daarover later meer nieuws.”

Springplank voor nieuw talent

Nadat Gideon Wijnschenk eind vorig jaar de helm aan de haak hing, wordt door het Oost-Vlaamse team dus voluit de kaart van Tom Van Eenaeme getrokken. “Maar er is meer”, aldus nog Filip Van Eenaeme. “Later dit seizoen zal immers Jan Mertens, die de Renault Clio RS van Gideon Wijnschenk heeft overgenomen, ook zijn debuut in de Belcar Skylimit Sprint Cup maken, iets wat ook Skylimitevents-medewerker Jonathan Claeys zal doen, ook in een Clio met steun van ons team. We kijken er alvast naar uit!”

Hoe dan ook, het autosportjaar is ook voor JFT Engineering nu echt ingezet en iedereen is dus welkom, komend weekend op het circuit Jules Tacheny van Mettet in het zuiden van ons land! Laat het licht op groen springen!

(foto persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws