“Uitkijken naar Ieper”

In het unieke kader van het kasteel van Poeke stelden twee teams hun wagen, programma en sponsors voor. Enerzijds Joris Botteldoorn en Eddy Van de Vivere, anderzijds Frederic Miclotte en Nicolas T’joen.

Frederic Miclotte is een gekende naam in de rallysport door onder andere zijn lange carrière als navigator, zijn bedrijf SXM Compétition en zijn huidige taak als co van WRC-piloot Jourdan Serderidis. Maar de Oost-Vlaming neemt ook zelf regelmatig het stuur in handen. “Vorig seizoen liep dit redelijk goed, met onder andere een overwinning in de ORC-Rally in Oostrozebeke, en podiumplaatsen in Kortrijk en Oudenaarde. Dit seizoen willen we de lat nog iets hoger leggen, en hebben een zestal BRC-rally’s vooruitgeschoven. Intussen reed ik al mijn eerste rally met de Skoda Fabia Rally2 in de Haspengouw, waar we geconfronteerd werden met slecht weer en soms verzopen en modderige proeven. Maar laat dat nu net iets zijn waar ik me goed in voel als piloot. Een 8e eindplaats zegt misschien niet zoveel, maar we hebben ons toch laten opmerken tussen de Belgische top. Regelmatig eens ons neus aan het venster steken, en een resultaat net na de kopgroep is ons doel.”

“De volgende uitstap is Tielt” pikt co Nicolas T’joen in, “waar we vorig jaar ook als achtste eindigden. “Vooral Ieper zal voor mij iets speciaals worden. Het is en blijft de grootste rally van België, maar het is vooral de streek waar ik vandaan kom. En waar onze brouwerij De Bie in Watou en Dranouter zijn oorsprong kende. Fred heeft in de wedstrijd veel ervaring als co, en als hij dan toch eens de teugels wat zou vieren, roep ik gewoon eens “Frederic” door de intercom, en is hij meteen weer alert.”

Ook Joris Botteldoorn en Eddy Van De Vivere hebben ambities, zij het in iets mindere mate dan hun teamgenoten. “Er was afgesproken dat we Oudenaarde gingen starten met een Skoda Rally2, maar nu deze van de kalender is verdwenen moeten we dit nog eens bespreken. Door drukke professionele bezigheden zal ik er zelfs niet bij zijn in Tielt, waar co Eddy het stuur van onze Opel in handen zal nemen. We keren inderdaad terug naar de Corsa, na vorig seizoen even geproefd te hebben van een Renault Clio Rally5. We kiezen voor een programma à la carte, en zeker vanaf Ieper willen we dan uitpakken met de Opel Corsa Rally4. Zeg maar een stoute jongensdroom die werkelijkheid wordt, deze klassieker kunnen rijden. We zijn heel blij dat wij als klein team ook onder de vleugels van SXM en Frederic Miclotte worden genomen.”

Co Eddy Van De Vivere krijgt het laatste woord. “Wat ons het ideale team maakt? Ik blijf in alle omstandigheden rustig, terwijl Joris een ongelooflijke stresskip is en een sloddervos. Tielt is voor mij een echte thuisrally, dus wil ik in de TAC Rally zeker aan de start komen. Vorig jaar nam ik éénmaal zelf het stuur in handen, ter gelegenheid van de ORC Rally, en dit met een Ford Fiesta. In 2019 reed ik nog bijna een full-seizoen aan boord van een Subaru Impreza WRX.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws