WRC-sterren verbijsterd door magisch Kenia

De legendarische Safari Rally Kenia begon met een unieke twist toen de top van het FIA World Rally Championship zich stortte op een buitengewoon safariavontuur in het wereldberoemde Maasai Mara National Reserve.

Toonaangevende coureurs, waaronder de huidige leider in het kampioenschap Thierry Neuville van het Hyundai Shell Mobis World Rally Team en de als tweede geplaatste Elfyn Evans van het Toyota Gazoo Racing World Rally Team, dompelden zich onder in een complete tweedaagse safaribeleving, samen met Grégoire Munster van M-Sport Ford en het WRC2-koppel van Nicolas Ciamin en Yannick Roche.

Weg van de intense rallyschema’s kregen de coureurs een band te midden van de adembenemende landschappen van Kenia, waarbij ze zich onderdompelden in de rijke en kleurrijke Maasai-cultuur en zich overgaven aan unieke ontmoetingen met de iconische wilde dieren van de regio.

Hoogtepunten waren onder andere een ballonvaart bij zonsopgang, waarbij je een panoramisch uitzicht had op neushoorns en olifanten in hun prachtige natuurlijke habitat. Ze werden ook getrakteerd op ontmoetingen van dichtbij met leeuwen, waterbuffels, giraffen en nijlpaarden, naast andere ontzagwekkende dieren.

“Het was een geweldige ervaring, het was echt een leuk welkom,” zei Neuville. “De luchtballon was het hoogtepunt. In zo’n prachtig landschap was het heel uniek. Het was een prachtig landschap en een geweldige ervaring om heel dicht bij de olifanten te komen.”

Voor Evans was het een kans om eens iets anders te doen dan normaal. Hij zei: “Het is een andere ervaring dan wanneer we normaal reizen, vooral in Europa, dus leuk om te doen.”

Munster waardeerde de kans om een band op te bouwen met zijn collega-deelnemers buiten de rallywereld. De Luxemburgse piloot zei: “Wanneer je tussen de proeven in de rally zit, heb je niet veel tijd om echt te socializen en heb je een beetje druk en veel mechanische dingen te doen. Dus hier heb je twee dagen om te socialiseren en dingen mee te maken die je normaal niet zou doen.

De WRC-sterren werden vergezeld door Kenia’s hoofdsecretaris van Toerisme John Ololtuaa, die benadrukte hoe belangrijk het is om de natuurlijke schoonheid van Kenia aan de wereld te laten zien.

“Het is belangrijk dat de piloten naar de Maasai Mara zijn gekomen.” zei Ololtuaa. “We wilden dat ze de schoonheid die hier is zouden ervaren. Het wordt een onderdeel van het projecteren naar de wereld van wat wij als Kenia hebben.”

De officiële rally start op donderdag vanuit het Kenyatta International Conference Centre in Nairobi.

Foto: Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws