Veel enthousiasme voor de Bernard Degroote Monteberg Rally

Binnen ruim anderhalve maand staat de eerste organisatie van Club Superstage op de kalender. Op zondag 5 mei wordt de 52ste Bernard Degroote Monteberg Rally gereden.

De wedstrijd gaat van start vanuit het servicepark in Sappenleen te Poperinge om 8h00. Er staan drie lussen van drie proeven op het menu: Wijtschate (13,67 km), een nieuwe proef, Monteberg (10,90 km) en Busseboom (7,81 km). In de vierde ronde worden enkel Wijtschate en de Monteberg gereden, waarna de winnaar om 18h10 op de Grote Markt van Poperinge gehuldigd zal worden.

De deelnemers reageerden alvast enthousiast op de opening van de inschrijvingen, want ondertussen werden al meer dan 60 inschrijvingen ontvangen. Onder hen enkele grote namen, wiens deelname we later zullen aankondigen, maar het belooft een mooie editie te worden. We noteerden alvast de komst van twee buitenlandse teams met een snelle topwagen. De Nederlander Erik Moree brengt een Skoda Fabia R5 Evo aan de start, terwijl de Brit Richard Weatherley de Monteberg zal ontdekken met een Citroën C3 Rally2.

Xavier Dekeyser maakt dit jaar de overstap naar een Renault Clio Rally3. Joachim Dequeker kiest voor de Rally5-variant van de Clio. In Historic mogen de Porsches 911 van Geert Lacour en Lode de Keyser natuurlijk niet ontbreken. Stevige concurrenten voor de Ford Sierra van Nick Toorre. Patrick Lievens brengt zijn snelle BMW M3 E30 aan de start. Philip Barbier start met de Jurgen Cailliez-Mitsubishi Lancer EvoVI. De snelle Thijs Meirlevede rijdt voor eigen volk met de vertrouwde Ford Fiesta R2T.

Het is maar een kleine greep uit de voorlopige inschrijvingen voor de 52ste editie van de Bernard Degroote Monteberg Rally. Een mooie affiche is in de maak.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws