Droomstart voor RedAnt Racing in Mugello

Met een klinkende zege in de 12 uur van Mugello wist RedAnt Racing het seizoen 2024 van de Creventic 24H Series op de mooist mogelijke manier in te zetten. Yannick Redant, Ayrton Redant en Kobe de Breucker wisten met de #903 Porsche 992 GT3 Cup de hele wedstrijd in de 992-klasse te domineren. De andere bolide van RedAnt Racing, de #904 Porsche van Peter Guelinckx, Michiel Haverans en Brent Verheyen, finishte als achtste

Een titel van vicekampioen zorgt bij de start van het volgende seizoen altijd voor hoge verwachtingen. Zo ook voor RedAnt Racing. De #903 Porsche van de broers Redant en Kobe de Breucker werd bij de seizoensopener in Toscane overduidelijk tot één van de favorieten in de 992-klasse gerekend. Mocht dat al extra druk hebben opgeleverd, dan was er weinig van te merken. De #903, vanop pole vertrokken, nam van bij de eerste meters van de race het voortouw en had bij de break op zaterdagavond, na 6,5 uur wedstrijd, al drie ronden voorsprong op de naaste belagers.

“De jongens reden een perfecte wedstrijd, de strategie klopte volledig”, blikt teameigenaar Bert Redant tevreden terug. “Ook op zondag, toen het tweede deel van de wedstrijd werd afgewerkt. Het reglement legde ons twee keer extra pitstoptijd op, maar ook dat bracht ons niet in de problemen. Zelfs toen het een dik uur voor het eind begon te regenen hebben we ons van onze beste kant kunnen laten zien. Door nog even voor nieuwe slicks te gaan wisten we nog een ronde te winnen op de wagens die al vroeger voor regenbanden hadden gekozen. Perfect, een grand slam.”

Uiteindelijk finishte de rode RedAnt Porsche met drie ronden voorsprong. Om even te schetsen hoe sterk de prestatie van Yannick, Ayrton en Kobe was: bij de rijders van de Orchid Racing Porsche die als tweede finishte onder andere negenvoudig rallywereldkampioen Sébastien Loeb en dubbel Le Mans-winnaar Romain Dumas. De #903 RedAnt Racing Porsche finishte ook als zesde algemeen, voor een pak krachtiger GT3-bolides.

De andere Porsche van RedAnt Racing begon ook sterk aan de halve etmaalrace in het noorden van Italië: bij de break op zaterdagavond lag de #904 van Peter Guelinckx, Michiel Haverans en Brent Verheyen op een voorlopige tweede plaats, als leider van een groepje van vijf Porsches die drie ronden achterstand hadden op de leidende #903. Op zondag verloor de witte bolide van RedAnt Racing echter wat tijd omdat er een stukke spoorstang moest worden hersteld, waardoor het trio van de #904 uiteindelijk als achtste aantikte, op elf ronden van de zegevierende teammaats van de #903.

“Toch ben ik overwegend tevreden met de prestaties van Peter, Michiel en Brent”, stelde team manager Marc Goossens achteraf. “Ze hebben stuk voor stuk consistente stints afgewerkt, en dat is in wedstrijden van lange adem zoals deze heel belangrijk. Tuurlijk zijn er nog dingen die kunnen worden verbeterd – soms iets minder voorzichtig rijden, soms net iets meer – maar over het algemeen was dit een beresterke start van het seizoen. Ik vermoed dan ook dat de jongens zonder het tijdverlies op het podium hadden kunnen finishen.”

Het seizoen beginnen met een overwinning, beter kan uiteraard niet. Maar zelfs al lieten enkele concurrenten een steek vallen, bij RedAnt Racing houden ze beide voeten op de grond. “Uiteraard zijn we heel blij met deze zege”, besluit Bert Redant. “En die 40 punten zijn ook belangrijk. Maar voor het kampioenschap betekent dit nog niets. Niet vergeten dat er ook een schrapresultaat in rekening kan worden gebracht, dus teams die het in Mugello iets minder hebben gedaan, die hebben eigenlijk nog niets verloren. Daarom moeten we ons nu al volop toeleggen op de voorbereiding van het vervolg van het seizoen.”

Die volgende race in de 24H Series wordt een thuiswedstrijd voor RedAnt Racing: van 19 tot 21 april wordt de 12 Uur van Spa afgewerkt.

(foto’s met dank aan Olivier ‘Ollivision’ Dekens)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws