JFT Engineering start seizoen 2024 op sterkst mogelijke manier

Het autosportseizoen 2024 is voor JFT Engineering nu echt begonnen. Dit weekend startte immers de editie 2024 van de Belcar Skylimit Sprint Cup en dat op het Circuit Jules Tacheny van Mettet. De twee sprintraces van 30 minuten werden een succes voor het Oost-Vlaamse team dat de Renault Clio RS van Tom van Eenaeme tweemaal als winnaar van de klasse 5 over de meet zag komen. Maar dat was nog helemaal niet alles. Tom Van Eenaeme reed ook in beide kwalificatiesessies naar de polepositie, zette tweemaal de snelste ronde in zijn klasse neer en eindigde derde en vierde algemeen, te midden van vaak veel krachtigere bolides. Deze geweldige start laat het beste verhopen voor de rest van het seizoen, waarin Tom Van Eenaeme een derde opeenvolgende titel in de klasse wil scoren. De volgende afspraak is op 4 en 5 mei op het circuit van Spa-Francorchamps.

Tom van Eenaeme liet de afgelopen seizoenen zien dat hij zijn mannetje in de Belcar Skylimit Sprint Cup kan staan, met een rits zeges en twee titels, respectievelijk in 2022 en 2023. Zijn seizoen 2024 startte onder een wel erg goede gesternte. De plaats van afspraak was het Circuit Jules Tacheny, in de vallei tussen Samber en Maas en daar stonden op zondag twee races van dertig minute op het programma.

“Zaterdag was voorbehouden aan de kwalificaties en net zoals in de vrije trainingen, lukten we daar de snelste chrono’s, goed voor beide poleposities in onze klasse en een plaats vooraan op de startgrid”, aldus Filip Van Eenaeme, de teameigenaar. “Beter kan je het seizoen uiteraard niet beginnen en dat was ook zeer motiverend voor de rest van het weekend.”

Dat weekend verliep vervolgens ook op de beste manier, met twee zeges en twee snelste rondetijden in de Klasse 5. “Maar ook de derde en vierde plaats algemeen gaven uiteraard ook een enorme voldoening, te midden van de vaak meer krachtige wagens”, aldus nog Filip Van Eenaeme. “Tom deed het echt prima en voor het hele team was dit weekend dan ook een schitterende manier om het seizoen 2024 te starten.”

JFT Engineering heeft nu een goede maand, tot het weekend van 4 en 5 mei, om de tweede meeting van de Belcar Skylimit Sprint Cup voor te bereiden. Het Belgische sprintkampioenschap startte bijzonder goed, met een vol startvelden en de komende races zien er alleen nog maar beter uit! Afspraak dus in de Ardennen begin mei!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws