Shakedown Kenia: tweede tijd voor Neuville, Munster achtste

Dezer dagen staat de derde manche van het World Rally Championship op het programma. Na de koudere temperaturen van de Monte-Carlo en Zweden te hebben getrotseerd, kan men nu genieten van wat warmere temperaturen tijdens de ‘WRC Safari Rally Kenya’.

Foto met dank aan Facebook Toyota GAZOO Racing WRC

Vandaag werd met de 5,4 km. lange klassementsproef van Loldia de shakedown afgewerkt en daarin was regerend wereldkampioen Kalle Rovanperä, die nog niet zo lang geleden op Circuit Zolder nog rondjes afmaalde in de RedAnt Racing Porsche, bij zijn tweede doortocht de snelste van het pak. De Fin, nog steeds genavigeerd door Jonne Halttunen, zette een tijd van 3:21.1 op te tabel en was daarmee één tiende van een seconde sneller dan onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe. Ook zij klokten hun snelste tijd in hun tweede passage.

Doen we er nog één tiende van een seconde bij dan komen we op de tijd van Esapekka Lappi en Janne Ferm. Zij reden hun snelste tijd in hun vierde rit. Elfyn Evans en Martin Scott reden de vierde tijd (3:33.1 in de derde doortocht), gevolgd door Ott Tänak en Martin Järveoja.

Foto met dank aan Facebook Grégoire Munster.

Grégoire Munster en Louis Louka moeten de Ford Puma Rally1 nog wat onder de knie krijgen. Zij reden in hun derde passage een tijd van 3:40.8 wat al 4,8 seconden trager is dan Katsuta op P7 en vijf seconden dan teamgenoot Fourmaux die zesde werd. Eveneens in een Ford Puma Rally1 rijden Jourdan Serderidis die genavigeerd wordt door Fred Miclotte. Serderidis klokte de 12de tijd.

Foto met dank aan Facebook Jourdan Serderidis Rally Fans

In WRC2 was de snelste tijd voor Gus Greensmith gevolgd door Oliver Solberg en Kajetan Kajetanowicz. Charles Munster en Loïc Dumont reden de zevende tijd in WRC2 en de 16de algemeen.

Morgen namiddag om 14.05 uur lokale tijd (12.05 uur in België) wordt de Super Special Kasarani (4,84 km) afgewerkt. Vrijdag, zaterdag en zondag staan er telkens zes klassementsproeven op het programma.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws