Günther zegeviert in eerste Tokyo E-Prix

Maximilian Günther heeft de eerste editie van de Tokyo E-Prix gewonnen door polesitter Oliver Rowland te verslaan na een spannend duel. Jake Dennis werd derde. Stoffel Vandoorne kwam niet verder dan de zestiende plek.

Rowland – gestart van op pole positie – reed het grootste deel van de wedstrijd op kop. Toen bleek dat z’n energieverbruik kritiek werd naar het einde van de race toe – moest de Brit in ronde 24 de koppositie aan Günther laten. Die had zich tot dan toe slim in slipstream gehouden, en had dus nog wat meer in de batterij zitten.

Oliver Rowland op kop bij de start

Günther kreeg de zege echter verre van cadeau, want nadat Rowland even energie kon sparen zette die opnieuw vol de aanval in. Ondanks Rowlands beste pogingen om de leiding terug te winnen voor het Nissan thuispubliek, verdedigde Günther zijn positie met succes en verijdelde drie pogingen in de laatste ronde. Günther werd de vijfde verschillende winnaar op evenveel races.

Maximilian Gunther

Regerend kampioen Jake Dennis kwam als derde over de streep, voor het Porsche-duo Antonio Felix da Costa en Pascal Wehrlein. Nico Mueller werd zesde, terwijl Nick Cassidy als zevende eindigde, nadat hij vanaf de 19e plaats op de grid door het peloton was geklommen. Edo Mortara eindigde aanvankelijk als zevende, maar werd later gediskwalificeerd wegens overmatig energieverbruik.

Wehrlein gaat nu aan de leiding in het kampioenschap met twee punten voorsprong op Nick Cassidy, negen op Rowland.

Volgende afspreek: 13-14 april in het Italiaanse Misano.

Foto’s: Formula E

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws