Reynvoet heer en meester in de 49ste TAC Rally

Niels Reynvoet mag zichzelf tot winnaar bekronen van de 49ste editie van de TAC Rally. De Citroën-rijder controleerde wedstrijd van begin tot einde. Toch werd het de laatste ronde even spannend door een haperende motor. Maar Reynvoet en co-piloot D’Alleine konden met een verschil van 22,8 seconden voor Verschueren de wedstrijd naar hun hand zetten. Met hun zege zijn ze ook leider in het Kroon-Oil BRC.

Vincent Verschueren – TAC Rally Tielt 2024

Cédric Cherain was ook van de partij, maar maakte een fout op de vierde proef. Cherain verloor een dikke tien minuten en gooide daarna de handdoek in de ring. Vincent Verschueren maakte progressie gedurende de dag en eindigt op een mooie tweede plaats. een derde plaats is voor de Volkswagen Polo van John Wartique die nog maar aan zijn tweede deelname zit van deze rally rond de Tieltse wegen. Hij nam de plaats in van Bjorn Syx, die met de Citroën C3 R5 kwam aanzetten. Helaas maakte Syx een fout op de achtste proef, waardoor hij meer dan tien minuten verloor en hierdoor ook zijn podiumplaats. Syx koos voor een herstart in de laatste ronde.

Bjorn Syx – Shakedown TAC rally Tielt 2024

Een vierde plaats is voor Fred Miclotte, die in de ochtend nog naar vertrouwen aan het zoeken was in de wagen. Miclotte brengt de de Skoda Fabia R5 aan de eindstreep en is tevens ook winnaar in de Masters. Nicola Stampaert moet tevreden zijn met een vijfde plaats. Gunther Monnens zien we met zijn Porsche 991 GT3 op een zesde plaats staan. Een lekke band op de laatste proef kon hem niet weerhouden van een eerste plaats bij de achterwielaandrijvers.

Gunther Monnens – TAC Rally Tielt 2024

Patrick Snijers kreeg te kampen met een lekke band en parkeert zijn Porsche 997 GT3 op een zevende plaats. een achtste plaats is voor onze “snor” Paul Lietaer, hij was ook snelste Historic met de vertrouwde Opel Ascona 400. Richard Pex (Skoda RS Rally2) en PJM Cracco (Porsche) sloten de top tien af. Kurt Boone moest helaas opnieuw de wedstrijd staken. Na een gebroken aandrijfas, hing hij na de herstart opnieuw in de fout, met een opgave als gevolg.

Fred Miclotte – TAC Rally Tielt 2024

Kurt Braeckevelt had deze wedstrijd meer geluk. Hij wint de RACB M-CUP met zijn BMW E36 M3 en mag zich ook winnaar noemen in de divisie 2. Thierry Cokelaere (BMW 1M Coupé) en Philip Lommers (BMW M3 E36) vullen het podium aan. Mats van den Brand kende minder geluk. Een kleine fout zorgde voor een schuiver. Ook de terugkeer van de Danneels BMW van Cris Algoedt verliep niet zonder buil of stoot. Een gebroken schokdemper zette de BMW 1M Coupé even aan de kant, maar kon opnieuw herstarten. In de 2WD Trophy ging de winst naar Faustin Lahy in de Renault Clio R5. Dre De Rycke haalde de finish als enige Junior. In de eerste ronde ging hij met de Renault Clio Rally5 in de fout, maar koos voor een herstart vanaf de tweede ronde.

Wouter Lievens – TAC Rally Tielt 2024

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws