Chris Dobbelaere werkt zijn 25e TAC Rally perfect af

Waar Paul Lietaer zaterdag aan zijn 35e deelname aan de TAC Rally toe was, mocht ook Chris Dobbelaere figuurlijk kaarsjes gaan uitblazen. De Opel Kadett-piloot was immers aan zijn 25e TAC toe.

“In 1995 kwam ik er voor de eerste keer aan de start, maar moest enkele jaren aan de zijlijn toezien, toen door een reglementsbepaling onze Opel Kadett niet toegelaten was” aldus Chris Dobbelaere.

“Maar zodra het kon, tekenden we als streekrijders terug present. Zo herinner ik me nog goed de editie 2015, toen we met onze Kadett als tweede algemeen finishten in het Critérium. Daarnaast behaalden we nog diverse top-5 en top-10 plaatsen in een toch wel moeilijke rally. Ik zou de TAC Rally kunnen omschrijven met één klassementsproef, namelijk die van de Ondank. Heel technisch, zeker tactisch aan te pakken, verschillende ondergronden, blinde toppen, waaiers, glad,…Op sommige plaatsen kan je dit wel deels goedmaken door je streekkennis, maar dan is het gevaar er dat je gaat overcompenseren.”

“De editie 2024 liep voor Dobbelaere en co Jochen Vandersarren behoorlijk. “We voelden doorheen onze rally dat onze motor wat aan het doodbloeden is. De punch geraakt stilaan weg uit de Opel. Werk aan de winkel dus voor het team van Vada Racing, die de wagen altijd in prima conditie aan de start brengen.

Dus mogen we nog best tevreden zijn met onze 20e eindplaats en een derde plaats in de klasse M15.”De editie 2024 liep voor Dobbelaere behoorlijk. “We voelden doorheen onze rally dat onze motor wat aan het doodbloeden is. De punch geraakt stilaan weg uit de Opel. Dus mogen we nog best tevreden zijn met onze 20e eindplaats en een derde plaats in de klasse M15.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws