Junior BRC: Leerrijke wedstrijd voor Dré De Rycke

Voor een goed gevuld startveld in het Junior BRC is het wachten tot de Rally van Wallonië en de start van de promotieformules gericht op jongeren, zoals de Stellantis Cup en de Clio Trophy. In de TAC Rally stond slechts één jongere aan de start en die deed wat hij moest doen: finishen en de maximale punten scoren bij zijn nationaal debuut.

Dré De Rycke had veel te leren in de TAC Rally, want hij reed voor de eerste keer met een Renault Clio Rally5. “Het was mijn eerste keer met een rallywagen voorzien van een sequentiële versnellingsbak en op racing banden van Michelin. Ik heb veel geleerd op de proeven van de TAC Rally. Door een probleem met de intercom, liet ik me verrassen op de laatste proef van de eerste ronde, De Poelberg. We schoven in een gracht en het duurde 11 minuten voor we verder konden met hulp van het publiek. Daarna waren we nog eens 7 minuten te laat in de hergroepering. Het klassement was verkeken, maar ik ben wel blij met de progressie die we gemaakt hebben. Elke ronde verbeterden we onze tijden. Dat was het doel.”

De 19-jarige Dré De Rycke wil zich dit jaar nog eens meten met de andere jongeren in een Renault Clio Rally5 om dan volgend jaar mogelijk in te stappen in de Clio Trophy.

Tussenstand Junior BRC: 1. J. Dewilde 50; 2. D. De Rycke 25; 3. C. Fiasse 18

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws