Gemengde gevoelens, maar wel sterke resultaten voor WRT

Het eerste evenement van de Fanatec GT World, in Paul-Ricard in Zuid-Frankrijk het afgelopen weekend, was het startschot voor een spannend Europees seizoen. De race begon positief, met alle drie de auto’s van Team WRT die, elk in hun categorie, vooraan meestreden.

Maxime Martin in de #46 en Charles Weerts in de #32 lieten al van bij de start bij momenten knappe staaltjes van racerij zien, waarbij ze de top 5-posities algemeen veiligstelden en de koplopers naderden. Maar een aanrijding veroorzaakte echter een lekke band voor de #32, waardoor Charles Weerts al na 35 minuten moest opgeven. Wegens te druk in de pitlane verloor de #46 ook enkele posities, maar na een eindspurt kon Raffaele Marciello de wagen nog op P4 parkeren waarmee waardevolle punten voor het kampioenschap veilig gesteld konden worden.

De #30 van WRT onder de naam ‘OQ by Oman Racing’ bleef in de race voor een podiumplaats in de klasse, totdat een tijdstraf van 30 seconden voor overtredingen van de limiet op het circuit hun kansen verkleinde.

Naast de actie op het circuit onthulde het Belgische team zijn nieuwe hospitality-unit en ontving het tal van gasten, waaronder de wereldwijde COO en Executive Vice-President van Skechers, David Weinberg, de Franse internationale voetballer Jonathan Clauss en de Franse influencer Raul Marchisio.

“We hebben hier niet slecht gepresteerd. Onze #46 met Maxime Martin, Raffaele Marciello en Valentino Rossi aan het stuur ,eindigde op een vierde plaats. Teleurstelling is er ongetwijfdeld voor het resultaat van Dries Vanthoor, Sheldon van der Linde en Charles Weerts in de #32 want daar had zonder die aanrijding natuurlijk meer in gezeten. En dan nog de straf die Jens Klinsmann, Ahmad Al Harthy en Sam de Haan kregen . Nu ja, iedereen leert van dergelijke situaties of incidenten, het hoort er nu eenmaal bij en we kunnen er alleen maar van leren. Maar ik wil zeker en vast ook nog Rowe Racing feliciteren met hun overwinning,” besluit Vincent Vosse.

(foto’s met dank aan Facebook Fanatec GT World Challenge Europe en Team WRT Press)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws