Da Costa winnaar in eerste Misano E-Prix

António Félix da Costa heeft zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt in de Misano E-Prix, na een late inhaalactie op Oliver Rowland. Daarmee leverde Formule E’s eerste bezoek aan het Italiaanse circuit de zesde verschillende winnaar in evenveel races op – iets wat sinds seizoen 5 niet meer was voorgekomen.

UPDATE: Da Costa gediskwalificeerd, zege gaat naar Rowland

Porsche-piloot da Costa startte vanaf de 13e startplaats en voerde een feilloze racestrategie uit, waarbij energie-efficiënte opnieuw doorslaggevend bleek. In de laatste ronden van de race haalde hij het na een spannend duel van Rowland. Amper 4 tienden was het verschil bij de finish. Regerend kampioen Jake Dennis zette eveneens een indrukwekkend inhaalrace neer en reed van de 17e startpositie naar een podiumplaats.

Energieverbruik bleek dé kritieke factor op het Misano-circuit. Met de koppositie de minst efficiënte zagen we in de openingsfase zowat elke ronde een nieuwe leider. Het tactische steekspel hield het veld bijzonder dicht bij elkaar, waar onder andere Da Costa optimaal van profiteerde om zich naar voren te werken terwijl de ronden verstreken.

Jean-Éric Vergne leek op weg naar de derde plek, maar had in het begin van race vijf seconden straftijd opgelopen voor een contact met Nick Cassidy. Dat zette de Fransman terug naar de achtste plek en promoveerde Dennis naar P3. Maximilian Günther werd vierde, voor Dan Ticktum, Mitch Evans en Sérgio Sette Câmara. Norman Nato en Stoffel Vandoorne completeerden de top 10.

Na een vierde podium op rij staat Rowland nu aan de leiding van het klassement met 73, vijf meer dan Dennis.

Foto’s: Formula E

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws