Thierry Neuville: “Ons grootste doel is om te pushen voor een topfinish”

Na een rollercoaster-weekend in Kenia wil Hyundai Motorsport de draad weer goed oppakken tijdens de Rally van Kroatië, de vierde ronde van het FIA World Rally Championship van 2024.

Met een constant veranderende ondergrond en een verscheidenheid aan elementen die normaal gesproken niet te vinden zijn in een asfaltrally, biedt Kroatië een unieke uitdaging voor de teams. De bergkammen, sprongen en blinde bochten moeten nauwkeurig worden genomen, terwijl het wegdek schijnbaar zonder waarschuwing van glad naar ruw kan gaan. In voorgaande jaren hebben ongunstige weersomstandigheden ook een rol gespeeld, waardoor de wegen van onvoorspelbaar in verraderlijk veranderden. Hevige regenval is vaak te zien tijdens het evenement en kunnen de startvolgorde op elk moment op zijn kop zetten.

Drie teams vertegenwoordigen het Hyundai Shell Mobis World Rally Team tijdens de Croatia Rally: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe en Ott Tänak/Martin Järveoja zullen deelnemen naast het terugkerende Noorse duo Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen. De Belgische en Estse duo’s van het team hebben al eerder successen geboekt op het evenement, met elk twee podiumplaatsen op de Kroatische wegen.

Het belangrijkste doel voor Neuville en Wydaeghe is echter om hun voorsprong in het rijders- en bijrijderskampioenschap verder uit te bouwen. Ondanks hun vijfde plaats in het algemeen klassement tijdens de vorige ronde in Kenia, waren ze de op een na hoogste scorers van het evenement. Ze profiteerden van het nieuwe Super Sunday-puntensysteem en Power Stage-bonussen om de marge aan de top van het klassement te vergroten tot zes punten.

Thierry Neuville: “Kroatië is een van de meest veeleisende asfaltrally’s waaraan ik ooit heb deelgenomen. Er zijn veel blinde bochten, bergkammen en sprongen – iets heel ongewoons voor een asfaltevenement. Ik hou van de uitdaging van Kroatië; het profiel van de proeven en de snelheid in combinatie met de brede en smalle proeven zorgen voor een unieke test. Maar de wegen lijken erg op Belgische wegen als het regent, dus dat schept enige vertrouwdheid voor ons. De auto moet de perfecte afstelling hebben voor zowel natte als droge omstandigheden vanwege de onvoorspelbaarheid van het weer – als de afstelling verkeerd is, verliezen we het vertrouwen. Ik wil graag op het podium eindigen in Kroatië: in de top drie eindigen is cruciaal om de leiding in het kampioenschap te behouden. Ons grootste doel is om te pushen voor een topfinish.”

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws