Pascal Clarys: programma beperkt tot enkele rally’s in eigen regio

In aanwezigheid van supporters en sympathisanten stelden Pascal Clarys en co-piloot Andy Depoorter hun programma voor wat betreft het komende autosportseizoen.

“We hebben niet het grote budget om een heel seizoen te rijden” aldus Pascal Clarys. “Bovendien willen we ook altijd rekening houden met ons gezinsleven, dus hebben we voorlopig drie rally’s naar voor geschoven. Beginnen doen we op zondag 5 mei in de Bernard Degroote Monteberg Rally, om dan eind juni de Ardeca Ypres Rally te rijden, waar we normaliter zullen kiezen voor de Divisie 2-wedstrijd op zaterdag. Een tweetal weken later zouden we dan nog graag de TBR Short Rally rijden.

Ons strijdros blijft, en dat sedert 2010, de vertrouwde Opel Kadett D. Mijn debuut gebeurde in een Opel Corsa GSi in 2007, maar een tweetal seizoenen later kwam dus de Kadett in beeld. En daarmee hebben we toch al enkele mooie resultaten kunnen behalen, rekening houdend met de beperkte mogelijkheden die onze wagen biedt tegenover de concurrentie. Zo konden we in 2018 in de Ypres Classic Rally, zeg maar de nationale wedstrijd, als 8ste algemeen finishen met als kers op de taart een zege in onze klasse.

Wat mij ook altijd zal bijblijven is onze Ieper-deelname in 2022, toen alle grote vedetten van het wereldkampioenschap in de kattenstad aan de start stonden. Wij reden in hun kielzog een nationale wedstrijd, met een 12e plaats algemeen en een derde stek in de klasse als meer dan behoorlijk resultaat. Het gaf toch wel een kick om te weten dat kleppers als Neuville, Tänak en Evans, om er maar enkele te noemen, een tijd voordien over dezelfde klassementsproeven waren gepasseerd.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws