Wehrlein wint race 2 in Misano na drama voor Rowland

Pascal Wehrlein pakte de zege in de tweede Misano E-Prix nadat Oliver Rowland in de laatste ronde stilviel. Ook Stoffel Vandoorne zag de finish niet.

Tijdens de tweede race van de inaugurele Misano E-Prix double-header was het Pascal Wehrlein die de pijnlijke zaterdag van TAG Heuer Porsche goedmaakte. Hij pakte de zesde in zijn Formule E-carrière, na een hartverscheurende misrekening in de laatste ronde waardoor de toenmalige leider in de race, Oliver Rowland, zonder energie kwam te zitten en moest opgeven.

Start van de race

Regerend kampioen Jake Dennis pakte de tweede plaats, 3 tienden voor Nick Cassidy. Wehrleins teamgenoot António Félix da Costa kreeg na de diskwalificatie van gisteren nog een tegenslag te verwerken toen een vroege botsing resulteerde in een uitvalbeurt.

Gedurende de 26 ronden van de Misano E-Prix, handhaafde Wehrlein een aanzienlijke energiereserve ten opzichte van zijn concurrenten, waaronder vroege leider Jake Hughes en uitdagers Jean-Eric Vergne en Nico Müller. Echter, een laatste krachtsinspanning van Nissan’s Oliver Rowland zag hem de leiding overnemen in ronde 20, wat Wehrlein’s schijnbaar onoverwinnelijke voordeel toch nog in twijfel trok.

Een last-minute mededeling dat Wehrlein’s aandrijflijn niet meer in beste conditie verkeerde, trok een streep door een aanval voor de zege. Toch was het geluk aan Wehrlein’s zijde toen Rowland in de problemen kwam met z’n energiemanagement, waardoor zijn Nissan vlak voor de finishlijn vertraagde. Wehrlein zoefde voorbij, naar de overwinning in manche nummer 7.

Pascal Wehrlein, TAG Heuer Porsche Formula E Team

Jake Dennis wist van de negende startplaats naar de tweede plaats te klimmen, terwijl Nick Cassidy de derde plaats veiligstelde met een gewaagde actie op Nico Müller in de slotfase. Sacha Fenestraz werd vijfde, voor Sergio Sette Camara en Jean-Éric Vergne.

Door Wehrleins overwinning staat hij nu samen met Dennis aan de leiding van het klassement, terwijl de vorige leider Rowland naar de derde plaats zakt. Ondertussen gaat Jaguar TCS Racing met een aanzienlijke marge aan de leiding in het teamklassement.

Foto: Formula E

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws