Kalender 2025 PSCSE biedt stabiliteit en continuïteit

Het seizoen van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe is amper afgelopen, of de organisatie is al klaar met de kalender voor de derde editie, de jaargang 2025!

Opnieuw wordt er viermaal in Zuid-Europa geracet, met start op 18 en 19 januari in Portimão en een finale op 28 februari en 1 maart in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Ondertussen trekken de teams ook richting Estoril en Valencia, of met andere woorden, maar liefst drie circuits waarop de F1-wagens ook al geracet hebben. Mooie meetings op schitterende circuits, in een aangenaam zuiders klimaat, zijn de perfecte ingrediënten voor een sterke derde editie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe!

“We hebben sportief en organisatorisch een mooi seizoen 2024 achter de rug”, weet Series Manager Lars Plato. “De intensieve contacten met de teams maakten ook dat het voorbereidende werk voor de kalender 2025 goed verliep en we hebben zoveel als mogelijk rekening gehouden met de wensen van de teams die uiteraard de fundering van ons kampioenschap vormen. En die kalender 2025 is eigenlijk gewoon een verderzetting van 2024. Stabiliteit en continuïteit, zeg maar. Opgelet, er is één belangrijke nieuwigheid, maar dat betreft geen raceweekend, maar een officiële testmeeting, op 2 en 3 december in Estoril. De keuze voor het Portugese circuit is een weloverwogen keuze. Estoril ligt op een steenworp van Lissabon, met zijn internationale luchthaven en uiteraard biedt de stad zelf ook heel wat mogelijkheden, niet in het minst op vlak van hotels en restaurants.”

De testdagen op 2 en 3 december in Estoril bieden de teams een prima kans om het komende seizoen van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe, maar ook van de andere Porsche-competities voor te bereiden, en uiteraard om knopen door te hakken richting dat seizoen 2025.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws