Toen en nu verenigd: derde poster viert Italiaanse glorie

De reeks posters die organisator SRO dezer dagen uitbrengt naar aanleiding van 100 jaar ’24 Uren van Spa-Francorchamps’, en dat zijn er 10 in totaal, blijken onder de verzamelaars een groot succes te zijn.

Voor de derde poster en voor het eerst met twee verschillende merken, nl. Alfa Romeo en Lamborghini. Met een verschil van 90 jaar is het verschil tussen beide bolides uiteraard overduidelijk.

Rechts de Lamborghini Huracán GT3 Evo 2 in de kleuren van Barwell Motorsport. Dit is een van de populairste en succesvolste auto’s in de moderne GT-racerij, met vijf klassezeges tijdens de CrowdStrike 24 uur van Spa: drie in de Silver Cup, één in de Pro-Am en één in de Am Cup. Het Italiaanse merk mist alleen de felbegeerde eindzege, met een achtste plaats als beste resultaat tot nu toe.

Links Alfa Romeo dat met zeven algemene overwinningen zijn stempel drukte op de beginjaren van de 24 Uur. Het succes van de Quadrifoglio viel binnen een periode van 10 jaar, tussen 1928 en 1938. Op deze verzamelaarsposter zien we de winnaar van 1932, gedeeld door Antonio Brivio en Eugenio Siena.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws