Rally van Wallonië: Heroptreden van Cédric De Cecco

Je kunt een team niet veranderen… dat meer dan ooit ernaar streeft om te winnen! Aan het einde van een sportseizoen 2023, dat misschien plaats had gemaakt voor een zekere frustratie, zijn Cédric De Cecco, Jérôme Humblet en het team van CRT Sport klaar voor een heroptreden in het kader van het Belgian Rally Championship! Eerste meeting van het seizoen 2024: de Rallye de Wallonie, een evenement waarop de Citroën C3 Rally2 van het duo De Cecco/Humblet al de kans heeft gehad om zijn topsnelheid te tonen…

Ook al wordt zijn sportseizoen 2023 bemoeilijkt door tegenslagen die even frustrerend als vermoeiend waren, is Cédric De Cecco niet het type dat opgeeft. Integendeel ! In het gezelschap van de essentiële Jérôme Humblet als co is de Luikenaar opnieuw klaar voor een programma dat zal beginnen tijdens de Rallye de Wallonie…

“Als we niet aan de start stonden van de Rally van Haspengouw, kwam dat simpelweg doordat de auto tijdens de Rally van Spa beschadigd was, en nog niet volledig gerestaureerd was, omdat de onderdelen mondjesmaat arriveerden”, aldus Cédric De Cecco. Het team heeft er uiteraard niets mee te maken, aangezien het probleem ligt in de aanvoer van de verschillende elementen.

“We starten ons seizoen dan ook tijdens de Rallye de Wallonie. Daar weten we direct waar we staan. Daarbij doen we er alles aan om aan de start te komen ​​van de overige D1-rondes van het BRC, waardoor we in aanmerking komen voor het kampioenschap…”

Als Cédric De Cecco één zekerheid had bij het vooruitkijken naar het seizoen 2024, zou het zijn om door te gaan met CRT Sport… “Het toppunt van snelheid is daar, de vaardigheden van de ploeg van Olivier Cartelle worden hoog geacht, en de familiale sfeer past perfect bij mij”, lacht Cédric. “Waarom dan veranderen? Vorig jaar mikten we regelmatig op het podium in de TAC Rally, en gingen we aan de leiding in Wallonië. Het doel is om dit momentum voort te zetten. Ik hoop dat de zwarte kat die in onze C3 Rally2 nu wit is, en verdwenen zal zijn. Ik moet de trend keren en er wordt alles aan gedaan om dit te bereiken…’

Met de Citroën C3 Rally2 terug onder de luifel kan Olivier Cartelle alleen maar blij zijn… “Ik ben blij met de continuïteit van het programma met Cédric De Cecco, ondanks een moeilijk seizoen 2023″ bevestigt het hoofd van CRT Sport. “Cédric voelt zich goed binnen onze structuur en hij weet dat het potentieel er is en dat de resultaten kunnen volgen. Het team heeft ongetwijfeld zijn plaats in deze nationale competitie op hoog niveau, en deze keer zal het succes aan onze kant staan… We kunnen ook rekenen op de aanwezigheid van Sébastien Incardona aan het stuur van onze tweede Citroën C3 Rally2.”

De Rally van Wallonië, de 41e van zijn naam, vindt plaats op 26, 27 en 28 april. Het programma is rijk aan 8 verschillende secties, met in totaal 20 klassementsproeven. Dat is ruim 200 kilometer tegen de klok. Zoals de traditie voorschrijft, zal het centrum van het evenement zich in Jambes bevinden.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws