Het Belcar Endurance Championship 2024 belooft een van meest intense van de afgelopen seizoenen te worden

Nog een maand ongeduldig wachten… en dan is het weer zover: de start van het Belcar Endurance Championship of het Belgische nationale uithoudingskampioenschap. De plaats van afspraak voor de eerste meeting van het seizoen is uiteraard Circuit Zolder, tijdens het New Race Festival, waarover later meer nieuws. Op een maand van de start van het kampioenschap werpen we een eerste blik op de troepen en als één ding opvalt, dan is het wel dat er op alle fronten strijd zal geleverd worden en dat de strijd bijzonder spannend zal worden.

“Alvorens we het over de aanwezige teams en merken gaan hebben, is het misschien goed om de grote lijnen voor het seizoen 2024 nog eens uit de doeken te doen”, opent Algemeen Directeur van Circuit Zolder, Harry Steegmans. “We doen het dit seizoen zesmaal, met start op Circuit Zolder tijdens het New Race Festival, waarna we het ook tijdens de Truck Grand Prix thuis doen, waarna we naar Spa-Francorchamps trekken tijdens de 25 Hours Fun Cup. De tweede helft van het seizoen wordt ingeluid door de 24 Hours of Zolder, waarna we naar L’Anneau du Rhin in Frankrijk gaan en tot slot is er de finale op Circuit Zolder, samen met de Europese NASCAR en de Porsche Carrera Cup Benelux.”

Wat betreft de spelregels zijn er twee opvallende wijzigingen, met name het toelaten van oudere GT3-wagens in de klasse GTA, onder voorbehoud van de inrichters en de toevoeging van een klasse TC, voor toerwagens met een motorinhoud tot twee liter.

“Uiteraard willen we nieuwkomers of teams die al even niet meer in het kampioenschap reden, uitnodigen om ons te vervoegen, zeker omdat deze uitgave van het kampioenschap erg spannend zal worden, met een zeer mooie sportieve strijd op de piste”, aldus nog Harry Steegmans

Audi, Porsche, BMW of Lamborghini?

Het zijn zonder meer de meest prestigieuze merken in de autosport en ze maken ook dit seizoen weer hun opwachting in het Belcar Endurance Championship.

“We verwachten ons aan een spannend seizoen met een mooi startveld met uiteraard de sterke teams uit onze nationale autosport. Voor wat betreft de klasse GTA, kunnen we uiteraard niet voorbij aan Porsche en dan denken we dan aan Speedlover, Belgium Racing, YDM-Racing by Roos Motorsport, Q1 Trackracing, Meurens… en zij nemen het op tegen PK Carsport dat het met Audi doet, maar ook samenwerkt met Russell Racing en hun Lamborghini.

Uiteraard zijn er nog mogelijke tegenstanders, maar daarover later zeker meer. Nog bij de GT’s is er de klasse GTB, met uiteraard Porsche en BMW, maar ook de komst van Toyota of Mercedes is niet uitgesloten. TCL Motorsport, Tip Top Rent zijn maar enkele van de bekende namen.”

Endurance racen, dat betekent ook racen met toerwagens en ook dat zien we weer in het Belcar Endurance Championship. In de klasse TA krijgen BMW en Audi zonder twijfel ook het gezelschap van Cupra, terwijl in de klasse TB BMW het tegen Renault opneemt en in TC is Abarth dan weer de uitdager van BMW.

“Qua teams denken we dan aan G&A Racing, JJ Motorsport, VDW Motorsport, GTE Racing, VP Racing en nog heel wat andere teams die richting Circuit Zolder zullen afzakken voor de eerste race van het seizoen. Ondertussen laten we de teams de gelegenheid om hun rijders zelf aan te kondigen. Afspraak op 18 en 19 mei op Circuit Zolder!”

Bovendien zit de website van het Belcar Endurance Championship in een nieuw kleedje, te vinden via www.belcarseries.com en is er ook de nieuwe app van het kampioenschap. Hiermee verloopt de inschrijving online zeer vlot en kunnen de teams en rijders van alle nieuws op de hoogte blijven!

Onze albums van het Belcar Endurance Championship kan u bekijken via onze fotosite!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws