Thierry Neuville: “Dit zijn belangrijke punten”

Op een dramatische slotdag van de Rally van Kroatië, ronde vier van het 2024 FIA World Rally Championship seizoen, eindigden Hyundai Motorsport’s Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe als derde op het podium.

Zondag bracht een aantal wendingen in het verhaal van de rally, toen de teams vier lastige laatste proeven moesten trotseren – Trakošćan – Vrbno (SS17/19, 13,15 km) en Zagorska Sela – Kumrovec (SS18/20, 14,24 km), waarvan de laatste tijdens de eerste poging fataal bleek te zijn.

De rally-lange strijd om de leiding werd voortgezet tijdens de derde dag van het evenement. Helaas kwam er een einde aan de overwinningsroes van Neuville en Wydaeghe nadat ze door een fout op SS18 van de weg gleden, waardoor ze meer dan 20 seconden verloren en terugvielen naar de derde plaats.

Het was een bitterzoete afsluiting van Kroatië voor de Belgen, die het grootste deel van het evenement hadden laten zien dat ze in staat waren om rally’s te winnen en 15 van de 20 asfaltproeven aan de leiding van het klassement stonden. Ondanks de schade aan hun Hyundai i20 N Rally1 Hybrid finishten Neuville en Wydaeghe met 19 punten en blijven ze aan de leiding van het rijders- en het co-pilotenkampioenschap.

Thierry Neuville: “Hoewel we niet zijn gefinisht zoals we hadden gewild, zijn we goed beloond voor onze geweldige rit op vrijdag en zaterdag. Dat zijn belangrijke punten en ondanks dat we er vandaag niet veel scoorden, waren we nog steeds de op twee na best presterende – gelijk met Elfyn – en verloren we maar één punt aan Ott. SS18 was echt lastig en ik deed mijn best om een sortie te voorkomen door meteen vol in de remmen te gaan, maar ik kon niets doen. Ik ben blij dat ik nog steeds aan de leiding lig en dat ik mijn voorsprong kan behouden, maar Portugal wordt moeilijk voor ons vanaf onze wegpositie.”

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws