WRT dankzij riskante maar sterke strategie naar P1 en P2 in LMGT3

Voor het oog van 73600 toeschouwers tijdens de tweede ronde van het FIA WEC World Championship op het Italiaanse Autodromo di Imola voor de 6 Hours of Imola heeft het Belgische W Racing Team goud en zilver gepakt in de klasse LMGT3 en dit dankzij de combinatie van een riskante maar sterke stategie en de rijkunsten van haar piloten Augusto Farfus, Sean Gelael, Darren Leung, Valentino Rossi, Ahmad Al Harthy en onze landgenoot Maxime Martin.

In de #31 Team WRT BMW M4 LMGT3 pakten Farfus, Gelael en Leung de overwinning. Een dikke 20 seconden later kwam ook de #46 van Rossi, Martin en Al Harthy als tweede over de finish.

Ook bij de Hypercars stond WRT met twee wagens aan de start. Robin Frijns, René Rast en Sheldon van der Linde finishten in de #20 Team WRT BMW M Hybrid V8 op een zesde plaats.

Een mooi resultaat vermits er 18 hypercars aan de start stonden. Minder goed verging het de #15 Team WRT BMW M Hybrid van onze landgenoot Dries Vanthoor, Raffaele Marciello en Marco Wittmann. Zij kwamen terecht in de chaos van de start en raakten verstrikt in een incident.

Een bittere pil om slikken, maar te midden van de teleurstelling bleef een gevoel van veerkracht en vastberadenheid hangen, hetgeen dan zeker welkom is in hun thuisrace binnenkort voor de 6 Uur van Spa-Francorchamps.

Vincent VOSSE, Team Principal BMW M Team WRT: “Wat een geweldig weekend voor onze LMGT3-teams! De kwalificatie en de race verliepen erg goed en we hebben de kleine dingen goed gedaan. Augusto en Maxime bleven op slicks rijden op een natte baan en lieten een ongelooflijke snelheid zien. Dat gaf ons een goede voorsprong en uiteindelijk de een-twee overwinning. Na de grote teleurstelling in Qatar zaten we nu in de Hypercars waar we thuishoren. We doen het stap voor stap en we hebben hier al een aantal dingen heel goed gedaan. Op naar de volgende race in Spa-Francorchamps”.

(foto’s met dank aan Michele Scudiero, Drew Gibson and Nick Dungan)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws