Tom Rensonnet: “Harde wet van de autosport”

Tom Rensonnet en Manon Deliot werden in de Rally van Kroatië niet beloond voor hun mooie prestaties. Toen ze op de tweede plaats in JWRC lagen viel hun Ford Fiesta Rally3 in de kleuren van het RACB National Team ten prooi aan een oververhitte motor. Dat betekende dat ze in de 11de proef de strijd moesten staken. Op zondag konden ze opnieuw starten, om hun ervaring verder uit te breiden.

Na een degelijke vijfde plaats op de Zweedse sneeuw in februari hoopte Tom Rensonnet afgelopen weekend op de asfaltwegen in Kroatië te kunnen schitteren. Helaas kon de vertegenwoordiger van het RACB National Team niet in ideale omstandigheden naar de tweede manche van het Junior-wereldkampioenschap trekken.

“Het zoeken naar een nieuwe corijder nam heel wat tijd in beslag”, legt Tom uit. “Daardoor kon ik niet deelnemen aan een voorbereidende wedstrijd, zoals heel wat van mijn tegenstanders wel deden.”

Het duo kon dus slechts met enkele uren voorbereiding – vooral gebruikt om het notasysteem met co Manon Deliot op punt te stellen – naar de testsessie aan de vooravond van de wedstrijd trekken. Op vrijdag sneden Tom en Manon als 40ste deelnemer, en vierde van de JWRC-rijders, de snelle proeven van de Kroatische WK-manche aan. Ze hadden logischerwijs wat tijd nodig om het juiste ritme te vinden, maar vanaf de derde chronorit kon het duo het tempo optrekken. Ze zetten op de eerste dag een regelmatige wedstrijd neer, wat de tandem in de zwart-geel-rode Ford Fiesta toeliet om de openingsdag op de tweede plaats in de JWRC-tussenstand af te sluiten.

Op zaterdag zette het RNT-duo al meteen in de tweede proef de snelste tijd in de categorie neer. Bij de volgende KP, de elfde op het programma, liep de motor echter warm, waardoor ze onvermijdelijk de strijd moesten staken. Eens de wagen was hersteld konden ze evenwel nog aan de derde en laatste wedstrijddag starten, om zo hun ervaring verder uit te breiden.

“Frustrerend dat we naar de kant moesten”, stelde Tom met veel spijt. “Ik rekende op de Rally van Kroatië om heel wat punten op zak te steken. Jammer genoeg is dat dus niet het geval. Het is de harde wet van de autosport. Het enige wat ik nu kan doen is dit achter me laten en me helemaal op de Rally van Sardinië begin juni toeleggen. Daar zullen we op het zware onverhardparcours proberen om de kleuren van het RACB National Team te laten schitteren.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws