2WD Trophy: Vanton op bekend terrein

De deelnemers aan de 2WD Trophy rijden in de Rally van Wallonië enkel de 11 klassementsproeven op zaterdag. Deze budgetvriendelijke competitie voor wagens die rijden op conventionele straatbanden en commerciële benzine opteert logischerwijze voor de goedkopere formule van Divisie 2, met minder wedstrijdkilometers. De 2WD Trophy wordt dus enkel op zaterdag verreden in deze Rally van Wallonië.

Titelverdediger Christiaan Spelmans is niet van de partij, maar de winnaar van vorig jaar, Laurent Vanton, staat wel aan de start met zijn Renault Clio R3. Hij start als favoriet, maar de concurrentie is zeker niet te onderschatten met Stefaan T’joens en vooral voormalig 2WD-kampioen Bruno de Wilde, de kampioen van 2022, beiden ook aan het stuur van een Renault Clio. De derde Renault met winstkansen is de Clio van Serge Taymans. Ook Geoffrey Horward en Olivier Leroy kiezen voor een Clio.

Bruno De Wilde

Eddy Buntinx, opnieuw genavigeerd door Patrick Fleurackers, is opnieuw van de partij met zijn Citroën Saxo. De Limburger is al toe aan zijn vierde wedstrijd van het seizoen. Op regelmaat en dankzij de punten in de klasse, heeft Buntinx de leiding genomen in de 2WD Trophy. Die leidersplaats wil hij verder uitbouwen in de omgeving van Namen, maar dan zal hij wel heel wat Clio’s moeten kloppen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws