BRC Masters: Verstappen en Miclotte versus Kris Princen

In de Rally van Wallonië belooft het in het BRC Master Cup weer een felle strijd te worden. Twee dagen lang, op een parcours van 192 km tegen de klok, verdeeld over 20 klassementsproeven, zal er door de beste 50+piloten van het land gestreden worden om de punten. Favoriet is Jos Verstappen, dit jaar al twee keer winnaar, zowel in de Rally van Haspengouw als de Rallye des Ardennes. Hij wordt echter op de hielen gezeten door Fred Miclotte, die de manche in Tielt op zijn naam schreef, maar die daar ook bekende dat hij op de snelle proeven rond Namen wellicht vertrouwen te kort zal hebben om het tempo van Verstappen te volgen.
Roger Hodenius, vierde in de tussenstand, had zich ook ingeschreven, maar een stevige crash op de allerlaatste proef van een rally op onverhard in Wales, trok een streep door de plannen om in Namen te starten. De Skoda is zwaar toegetakeld en ook het vertrouwen van de rijder kan wat tijd gebruiken. Jimmy D’hondt, tweevoudig Master-kampioen, wil zijn achterstand ook verkleinen. Etienne Monfort hoopt dit jaar langer te kunnen genieten van zijn thuiswedstrijd aan het stuur van een Skoda Fabia RS, nadat hij vorig jaar vroeg moest opgeven.

Jimmy D’Hondt

De Rally2-toppers krijgen echter serieuze tegenstand, want Kris Princen verschijnt ook aan de start met zijn imposante Porsche 991 GT3, een wagen waarmee Cédric Cherain twee jaar geleden indrukwekkende tijden klokte. Op een droog parcours zou Princen zich wel eens tussen de snellere Rally2’s kunnen mengen. Laurent Léonard, Olivier Collard en Henri Schmelcher zijn de overige Masters aan het stuur van Porsches.
In de Stellantisc Cup wordt de eer van de ervaren rijders verdedigd door Steven Spittaels, terwijl Johan Van Den Dries deze keer kiest voor een Renault Clio Rally4. En dan zijn er nog de snelle Masters in Historic, zoals Dirk Deveux en Emile Tollet. Kortom, een erg gevarieerd startveld voor deze tweede manche van de BRC Master Cup.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws