Rally van Wallonië: Belangrijke afspraak voor Jonas Dewilde

Komend weekend start de Stellantis Cup met de Rallye de Wallonie, een belangrijke afspraak voor de regerende Junior kampioen Jonas Dewilde. “Die Cup is dit jaar het voornamste doel. In de Stellantis Cup zit de voornaamste concurrentie, door deze opte zoeken kunnen we ons echt gaan meten…” aldus Jonas die Jens Desplenter naast zich heeft in de Orfys Opel Corsa Rally 4.

“Het is mijn eerste keer dat ik de Wallonie zal rijden, en na de verkenningen ben ik wel onder de indruk van de proeven… Heel snel met hier en daar enkele onverhard stroken, we focussen op onszelf zonder de concurrentie uit het oog te verliezen.”

“En die concurrentie is niet te onderschatten,” gaat copiloot Jens Desplenter verder. “De eerste keer in de Wallonie is zeker niet gemakkelijk het kleinste foutje word afgestraft, maar we zijn er klaar voor denk ik.”

Het team heeft afgelopen week een geslaagde test achter de rug. De wagen werd door het Orfys team afgesteld voor de typische wegen rond Namen.

Als kers op de taart mocht Jonas mee met Niels Reynvoet als co in de C3 Rally 2. De Junior kampioen stapte uit met een grote smile en was heel erg onder de indruk: “Dat ding kleeft aan de baan! Niet normaal hoe Niels die wagen bestuurd, ik heb nog werk” lacht Jonas die zeker zijn sponsors, familie en vrienden wil bedanken voor de kansen die hij krijgt. “Rallysport is een teamsport zonder hen zou ik hier niet staan…”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws