Thierry Neuville: “Ik zou graag winnen in Portugal”

Na een sterke prestatie van Hyundai Motorsport in Kroatië gaat het team naar Rally de Portugal (9-12 mei) voor de vijfde ronde van het 2024 FIA World Rally Championship met nog podiumplaatsen in het vizier.

Het seizoen 2024 blijft ongelooflijk spannend, met Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe aan de leiding in het klassement van piloten en bijrijders met een kleine marge van zes punten. Na een zenuwslopend weekend in Kroatië, waar de Belgen het grootste deel van het evenement aan de leiding reden en uiteindelijk als derde eindigden, wil het team weer winnen in een rally waar Neuville in 2018 zegevierde.

De winnaars van 2019, Ott Tänak en Martin Järveoja, hebben dit seizoen tot nu toe solide prestaties geleverd en vertrouwen opgebouwd in de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. De Esten vertrokken uit Kroatië als de op een na hoogst scorende equipe en hopen dit momentum te benutten bij hun terugkeer op gravel, in een poging om meer te winnen in de tussenstand van het kampioenschap.

Portugal markeert ook de terugkeer van Hyundai Shell Mobis World Rally Team-crew Dani Sordo en Cándido Carrera. De Spanjaarden hebben twee back-to-back podiumplaatsen behaald in Portugal en Sordo heeft zeven top drie finishes op zijn naam staan. De gravelspecialisten zullen zich richten op het verbeteren van de positie van het team in het constructeursklassement, waar het gat naar de eerste plaats slechts zeven punten bedraagt.

Thierry Neuville: “Succes in Portugal komt neer op dezelfde factoren als altijd. We hebben consistentie, een goede afstelling en vertrouwen in de auto nodig. De wegomstandigheden en de positie maken ook een groot verschil in hoe we presteren: als het regent zullen we snel zijn, als het droog is zullen we meer moeite hebben omdat iedereen de proeven goed kent. Tijdens de pre-event test was ik tevreden over de auto en hebben we ons gericht op een afstelling die me het nodige vertrouwen geeft om te pushen in zeer gladde omstandigheden. Deze preciezere auto is nodig voor alle bochtencombinaties, maar ik heb nog steeds een beetje van de tractie nodig waar we ons in Kenia op hebben gericht. Mijn doelen zijn om onze prestaties op vrijdag en zaterdag te optimaliseren voordat ik zondag ga pushen voor maximale punten, ik zou graag op de bovenste trede van het podium eindigen.”

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws