Vanthoor en Weerts pakken zege in Race 1 op Brands Hatch

Dries Vanthoor en Charles Weerts zijn het GT World Challenge Europe Sprint Cup seizoen op perfect wijze gestart door de overwinning te pakken in de openingswedstrijd op Brands Hatch.

Vanthoor startte met de #32 Team WRT BMW op de derde plek en wist na een paar ronden voorbij Mattia Drudi ((#7 Comtoyou Racing Aston Martin) naar P2 te rijden, om de achtervolging in te zetten op de vanaf pole gestartte #14 Emil Frey Racing Ferrari in handen van Ben Green.

Onze landgenoot kwam tot op 2 seconden van de leider, maar uiteindelijk zou het duel in de pitlane beslecht worden. Vanthoor maakte al een stuk achterstand goed bij het binnenrijden van de pitlane, waarna Team WRT ook nog eens de snelste stop afwerkte. Weerts kwam als leider weer de baan op, net voor Konsta Lappalainen – die plaats had genomen in de Ferrari. Die liet zijn eerste overwinning niet zonder slag of stoot aan zich voorbij gaan.

De strijd moest echter tot twee keer toe worden gestaakt omwille van een Safety Car neutralisatie. De eerste door een ongelukkig incident met Nicolas Baert, die met de #7 Aston Martin van de baan ging en een reclamebord raakte wat vervolgens vast kwam te zitten in de voorkant. Baert moest z’n auto parkeren.

De tweede onderbreking werd veroorzaakt door Mattise Lismont die met de #21 het grind in draaide bij Paddock Hill Bend. Dit gebeurde met nog maar een paar minuten op de klok, waardoor het een sprint van één ronde naar de finishvlag werd. Weerts kon Lappalainen achter zich houden, want die laatste moest vooral achterom kijken naar Auer in de als derde geplaatste Mercedes-AMG. Weerts pakte de zwart-wit geblokte vlag met zes tienden voorsprong op Lappalainen, die met ongeveer evenveel verschil Auer voorbleef.

De 99 Tresor Attempto Racing Audi en de #69 Emil Frey Racing Ferrari kwamen als vierde en vijfde aan meer kregen na de finish nog straffen toebedeeld. Zo schoof de #159 Garage 59 McLaren naar P4, voor de #10 Boutsen VDS Mercedes-AMG, die een schitterende Silver Cup-overwinning behaalde met Aurélien Panis en César Gazeau aan het stuur.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws