Auer en Engel rijden van pole naar zege in race 2

Lucas Auer en Maro Engel wonnen de tweede race van de GT World Challenge Europe Sprint op het circuit van Brand Hatch. Na een podiumplaats in Race 1 zette het duo in de #48 Winward Racing Team MANN-FILTER Mercedes-AMG hun pole positie in Race 2 om in een overwinning.

Auer maakte een perfecte start en bleef merkgenoot Jules Gounon voor in de #9 Boutsen VDS Mercedes. Vervolgens bouwde hij een aanzienlijk gat op aan de kop van het veld, met een voorsprong van meer dan zeven seconden na 20 minuten.

Een late pitstop bleek niet de beste keuze voor de leiders. Hun voorsprong slonk namelijk aanzienlijk en Engel kwam de baan weer op net voor de #69 Emil Frey Racing Ferrari – die naar P2 was opgerukt dankzij een vroegere stop. Giacomo Altoè wist het gat nog wat kleiner te maken, maar Engel liet zich de overwinning niet meer afnemen. Met 2.5 seconden verschil pakte de geel-groene Mercedes de zege.

Götz completeerde het podium aan boord van de #9 Boutsen VDS Mercedes-AMG. De #99 Tresor Attempto Racing Audi werd nipt vierde nadat Alex Aka Götz de hele tweede stint had achtervolgd, gevolgd door de #14 Emil Frey Racing Ferrari, de #159 Garage 59 McLaren, de #32 Team WRT BMW en de #96 Rutronik Racing Porsche.

De negende plaats in het algemeen klassement én de Gold Cup-overwinning ging naar de #25 Saintéloc Racing Audi van onze landgenoot Gilles Magnus en Paul Evrard.

(foto’s met dank aan FANATEC GT World Challenge Europe)

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws