Cassidy wint chaotische eerste wedstrijd in Berlijn

Nick Cassidy pakte een indrukwekkende overwinning in de eerste race van de Berlin E-Prix door vanaf de 21ste plek naar de zege te rijden. Oliver Rowland en Jean-Éric Vergne completeerden het podium.

Cassidy startte aanvankelijk vanaf de negende plaats op de grid, maar raakte verstrikt in het peloton en gleed terug naar de 21e plaats. De Nieuw-Zeelander ging daarna perfect om met twee Safety Car periodes en hield daarbij nog voldoende energie over.

Het beslissende moment kwam in ronde 43, toen Cassidy voorbij Oliver Rowland en vervolgens Jean-Éric Vergne ging om de leiding over te nemen.

Met een overschot aan bruikbare energie, opgebouwd door zijn strategische positie binnen het peloton, ging Cassidy als een speer naar voren om een voorsprong van twee seconden te pakken en uiteindelijk de overwinning op te strijken. Daarmee katapulteert hij zichzelf ook meteen naar de top van de puntenstand.

Ondanks de hevige concurrentie werden Vergne en Rowland respectievelijk tweede en derde. Cassidy’s teamgenoot Mitch Evans eiste de vierde plaats op, gevolgd door thuistrijder Pascal Wehrlein en Porsche teamgenoot Antonio Felix da Costa.

Stoffel Vandoorne, DS Penske, DS E-Tense FE23

Stoffel Vandoorne kwam als zevende aan na een tumultueuze race. Na een goede start, waarin hij samen met DS teamgenoot Vergne op kop ging, viel de Rumbekenaar na eerste herstart ver terug. In de drukte van het peleton raakte Vandoorne betrokken bij een aanrijding tussen  Ticktum, Sette Câmara & Di Grassi, wat hem een gebroken voorvleugel opleverde. In de slotfase wist Vandoorne zich wel terug knap op te werken naar de zevende plek.

Taylor Barnard maakte een indrukwekkend debuut met een knappe 10e plaats en werd daarmee de jongste puntenscoorder ooit in de serie.

Foto’s: © Formula E Press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws