Da Costa pakt derde overwinning in Berlijn – Vandoorne kent dramarace

António Félix da Costa bezorgde Porsche een thuisoverwinning in de tweede race van de Berlin E-Prix. De Portugees wist Nick Cassidy voor te blijven, terwijl Oliver Rowland de derde plaats pakte. Stoffel Vandoorne werd pas 20ste.

Da Costa nam al vroeg de leiding tijdens de eerste reeks van ATTACK MODE, waarbij de auto’s van Porsche zich strategisch positioneerden en samenwerkten in de eerste helft van de race. De hele tweede helft verdedigde da Costa met succes de constante druk van Mitch Evans en – de winnaar van zaterdag – Nick Cassidy.

Start van de race

Evans kwam in ronde 31 even aan de leiding, maar een laat remmanoeuvre in de haarspeldbocht wist da Costa Evans weer te overmeesteren. Rowland – van op de 16de plek gestart – volgde mee voorbij Evans en ook Cassidy wist z’n teamgenoot in te halen voor de derde plek.

Terwijl da Costa voorsprong nam zette Cassidy flink druk op Rowland. Een last-minute inhaalpoging slaagde, wat Cassidy de tweede plek opleverde. Rowland werd derde.

Da Costa’s overwinning maakt hem de enige coureur die drie keer heeft gewonnen op het Tempelhof Airport Street Circuit. Het betekende voor Porsche ook de eerste overwinning in de Formule E op eigen bodem.

Pascal Wehrlein kwam als vierde aan, voor Jake Dennis. Evans viel nog terug naar de zesde plek en bleef Jehan Daruvala en Taylor Barnard voor.  Joel Eriksson en Jean-Éric Vergne rondden de top 10 af.

Stoffel Vandoorne kende een race om snel te vergeten. Hij kwam tijdens de race in aanraking met Sascha Fenestraz en verloor daarbij z’n voorvleugel. Een bezoekje aan de pits deed hem niet verder komen dan een 20ste plek.

Foto’s: © Formula E Press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws