Dylan Derdaele en Jan Lauryssen ambiëren titel in Belcar

Belgium Racing zet zwaar in op het Belcar Endurance Championship en wil in 2024 niets minder dan de Belgische titel. Daarvoor vertrouwt de Limburgse succesformatie op de bloedsnelle tandem Dylan Derdaele-Jan Lauryssen. Dat duo zal in een nagelnieuwe Porsche 911 GT3 Cup op jacht kunnen naar wedstrijdzeges, waarbij Belgium Racing eveneens een vijfde zege in de 24 Hours of Zolder hoog op het verlanglijstje heeft staan.

“Afgelopen weekend betwistte ik in de GT Cup Europe mijn eerste wedstrijden met Dylan Derdaele als teamgenoot”, vertelt Jan Lauryssen die in 2022 nog de algemene titel in het kampioenschap claimde. “Het werd een weekend dat we besloten op het podium, dankzij een tweede plaats. Hopelijk een graadmeter dus voor dit Belcar-seizoen (lacht). De samenwerking verliep vlot, zoals verwacht eigenlijk, en we hopen dan ook om in het Belcar Endurance Championship meermaals op het hoogste schavot te mogen plaatsnemen en zo op het eind van het seizoen aanspraak te maken op de Belgische titel. Ik reed in het verleden al enkele wedstrijden in de Belcar, met onder andere zeges en poles als resultaat, maar dit wordt mijn eerste volledige seizoen. Ik denk dat we een sterke combinatie hebben, met enerzijds Belgium Racing en anderzijds Dylan als teamgenoot.”

“Een unieke samenwerking, zo kan je onze plannen voor 2024 het best omschrijven, denk ik”, analyseert drievoudig Belgisch kampioen Dylan Derdaele. “Hopelijk het begin van een mooi en succesvol hoofdstuk, zowel voor mijzelf, als Belgium Racing, als het Belcar Endurance Championship. We geloven er rotsvast in dat de Porsche 911 het ideale strijdwapen is voor het betere uithoudingswerk en dus zijn we erop gebrand om Belgium Racing een nieuwe Belgische titel te bezorgen. De wedstrijd in de GT Cup Europe afgelopen weekend was een mooie opwarmer en voor mij vooral het bewijs dat we als team klaar zijn voor het seizoen 2024 in het Belcar Endurance Championship.”

“We willen als team niets aan het toeval overlaten en dus besloten we in de winterperiode te investeren in een nagelnieuw exemplaar van de Porsche 911 GT3 Cup type 992”, verduidelijkt Belgium Racing Team Manager Jan Gabriëls. “Het is die wagen die we gaan inzetten in het Belcar Endurance Championship, met als doel alvast de zege in de seizoensopener die dit weekend wordt verreden op Circuit Zolder. We zullen opnieuw racen met ons gekende startnummer 99, een getal dat ons in het verleden meermaals succes opleverde en waarmee we hopelijk ook dit jaar de champagnekurken mogen laten knallen!”

Het Belcar Endurance Championship omvat in 2024 opnieuw zes manches met de 24 Hours of Zolder als absoluut hoogtepunt. Vier van de zes afspraken worden afgewerkt op Circuit Zolder, daarnaast bezoekt het kampioenschap ook eenmaal het F1-circuit in Spa-Francorchamps en trekt het tevens naar Frankrijk voor een meeting in de Elzas. Dit weekend staat op Circuit Zolder de openingsmanche van het kampioenschap gepland. Op zaterdag vinden de trainingen en kwalificaties plaats en op zondag wordt om klokslag 14u00 het startschot gegeven voor een wedstrijd over 125 minuten.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws