Neuville derde, Ogier schrijft Portugese rally geschiedenis

Onze landgenoten Thierry Neuville en co Martijn Wydaeghe zijn in de Vodafone Rally Portugal in hun #11 Hyundai i20 Rally1 Hybrid derde geworden. Het duo loopt daarmee verder uit op naaste achtervolger Elfyn Evans, de voorsprong bedraagt nu 24 punten.

Alle aandacht ging echter naar de Sébastien Ogier die in Portugal zijn tweede overwinning van het seizoen pakte en dat werd meteen zijn zesde in Portugal. De Fransman, die tot voor de rally het record deelde met de Finse WRC-legende Markku Alén, wordt zo de meest succesvolle rallyrijder in de 56-jarige geschiedenis van de rally die in 1973 voor de eerste keer werd verreden.

Over de gehele rally stonden er vijf verschillende piloten aan de leiding, te beginnen met onze landgenoten die de eerste klassementsproef op donderdag wonnen.

Na de derde kp, de tweede op vrijdag, nam de Japanner Katsuta zowaar de leiding over maar vanaf kp 6 was het de beurt aan de Fin Kalle Rovanperä die de rest van de dag ook op P1 bleef staan. In de tweede kp op zaterdag (kp 11) ging Rovanperä echter in de fout, ging overkop en kon zijn weg niet meer vervolgen. Ogier nam over maar moest de koppositie één klassementsproef verder al afstaan aan de Est Ott Tänak. Dat was echter van korte duur want vanaf de 13de proef kwam de Fransman terug aan de leiding en zou die niet meer afstaan.

Ott Tänak en co Martin Järveoja eindigden tweede op 7,9 seconden.
Adrien Fourreaux werd vierde, Dani Sorde sluit de top 5 af.

Foto Facebook Grégoire Munster.

Grégoire Munster en co Louis Louka haalden het einde van de rally niet. Het duo kwam in de 12de klassementsproef vast te zitten wat het einde van de rally betekende.

“Het werd een zeer uitdagend en in feite ook wel een moeilijk weekend voor ons. We onthouden vooral een positieve vrijdag alsook de Super Sunday. Maar we hebben wel een resultaat behaald wat we nodig hadden en we pakken nog eens extra punten op de Power Stage,” laat Thierry weten. “We hebben onze voorsprong in de algemene stand van het kampioenschap kunnen vergroten naar een voorsprong van 24 punten en dat is uiteraard mooi meegenomen naar Sardinië waar ons alweer een zeer uitdagend weekend te wachten staat.

De volgende rally op de kalender is de ‘WRC Rally Italia Sardegna’ einde deze maand.

(foto’s met dank aan Hyundai Motorsport en Toyota GAZOO Racing news)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws