Haspengouwse piloten de snelsten in 2WD Trophy

In de 2WD Trophy werd het volledige podium in de Sezoensrally ingepalmd door piloten uit Haspengouw. Christiaan Spelmans uit Borgloon won met zijn Renault Clio voor de Truienaars Christophe Henderix, ook in een Clio, en Bart Schoenaers in een Opel Corsa.
Met een voorsprong van 3’09” won titelverdediger Christiaan Spelmans met overmacht op het onverhard in Noord-Limburg. Het aangekondigde duel met Faustin Lahy kwam er niet omdat Lahy forfait moest geven toen de elektronica van zijn Clio dienst weigerde. Bart Vandevelde nam een prima start omdat Spelmans een verkeerde bandenkeuze maakte, maar toen die de stuurinrichting brak, was de weg naar de zege vrij. Zeker omdat Stefaan T’joens bij een kleine schuiver vast zat en moest herstarten.
“In de laatste ronde heb ik niet meer aangevallen,” vertelt winnaar Christiaan Spelmans. “Door de diepe sporen in het onverhard, schuurden we voortdurend met de buik over het onverhard. Om de auto een beetje te sparen, moesten we soms uit de sporen rijden. Gelukkig was onze voorsprong groot genoeg om geen risico’s meer te nemen, al hadden we op het onverhard in Veldhoven ook geluk in de put waar Kurt Boone en Fred Miclotte hun wagens stuk reden. Ook de Clio ging even op de neus staan. De mechaniek overleefde het wel. We gaan ons nu voorbereiden op de volgende afspraak, de D2-manche in Ieper.”

Foto: BRC Media.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws