Klein foutje, grote gevolgen voor Jonas Dewilde

Afgelopen weekend reden Jonas Dewilde en Jens Desplenter de Sezoensrally, een wedstrijd die Jonas normaal goed ligt. Na een foutje op de zesde proef was het team op achtervolgen aangewezen en moesten ze tevreden zijn met de zesde plaats in de Stellantis Cup en de vijfde plaats in het Junior BRC.

“Het was eigenlijk een heel klein foutje, maar wel met grote gevolgen,” opent Jonas. “We sturen enkele centimers te vroeg in en nadat we een paaltje raken gaat de auto op z’n flank… We verliezen 5 minuten en meteen ook de kans op een mooi resultaat…”

“We waren heel goed gestart,” gaat copiloot Jens Desplenter verder. “Na 3 opeenvolgende scratches stonden we op minder dan 3 seconden van de leider toen we dit foutje hebben gemaakt. En met een tweede plaats in de Powerstage, met een beschadigde wagen, hebben we ook nadien nog onze snelheid kunnen tonen… Die fout zal wel bij het leergeld horen zeker ?”

Ondanks dit foutje is de balans van het weekend bijzonder positief. Jonas reed in 3 proeven de scratch en zelfs na zijn sortie, toen uitrijden de belangrijkste opdracht bleef, zat hij constant in de top 3.
“De concurrentie is hard dit jaar en dat zal het zeker nog spannend maken. Ik wil dan ook dan Lander feliciteren met zijn overwinning, het is die concurrentie die ons samen naar een hoger niveau kan tillen.”

Vanaf nu staan alle ogen gericht op de Ardeca Ypres Rally eind juni, daarvoor zal ook nog de Rally van Wervik gereden worden ter voorbereiding. Jonas zal als regerend Junior kampioen in Ieper ook zijn leidersplaats verdedigen in het Junior BRC 2024.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws