Gelijkstand voor Gaban Motorsport

Net als de 2CV hadden ook de kleine bommetjes van de C1 Racing Cup afspraak op het circuit van Nevers Magny-Cours in de Nièvre, voor een eerste etmaalrace van het seizoen 2024. En zoals het de gewoonte vormt binnen de rangen van de Franse bolides, speelde alles zich af in de sprint!

Met slechts twee C1 Racing Cup machines die op het appel ontbraken na een wedstrijd van 24 uren op het droge, in de regen en zelfs onder een dikke mistlaag, bestaat er geen twijfel over: deze kleine racebommetjes bezitten een zelden geziene betrouwbaarheid! Ze zijn tevens krachtig en dat betekent dat zelfs over een dergelijke lange afstand, de verschillen nog steeds minimaal waren…

Het is zelfs zo dat de strijd volop woedde op het circuit dat vroeger de Franse Grote Prijs onthaalde, ook nadat wijzer al tweemaal over de wijzerplaat was gegaan! Als betrof het een revanche voor de openingswedstrijd van Zolder, zagen we in de hoofdrollen de #228 Gaban Motorsport en de #204 Kimy Brothers, maar ook wel de #264 TC Racing by Kimy RT en de #293 XJD Racing !

Binnen de rangen van Gaban Motorsport was er een warm momentje halfkoers, toen de regen in intensiteit verdubbelde en Lancelot Alsteens de beschermingsmuur raakte in achteruit! In de tijd dat het nam om het koetswerk wat te verzorgen, gingen er vijf minuten verloren en dat sloeg de #228, met ook Andy Gaban en Maxime Alsteens aan het stuur, terug naar een vierde positie. Vervolgens maakten de regerende kampioenen niet meer de minste fout en na heel wat hard werk, zowel aan het stuur als in de pits, pakte Gaban Motorsport de overwinning voor…10 luttele seconden op de #204 Kimy Brothers, de winnaars van Zolder met Arnaud en Damien Lavigne, en voor de gelegenheid vergezeld van Gaël Frère en Julien-Lefevre Bauthière! En dat na 1440 minuten racen. Wie doet beter? In de voorlopige tussenstand van het klassement blijven de broers Lavigne de leiders, maar de toon voor het seizoen is duidelijk wel gezet!

Eén ronde achter de #228 en de #204, vervolledigde de #264 TC Racing by Kimy RT van Thierry Le Leu, Christophe Devis, Benjamin Thunissen en Jérôme De Mol het algemene podium. Ze hielden een veertigtal seconden over op de #293 XJD Racing van Jentsen en Darragh Adriaenssens, die werden geflankeerd door Xilian Bonne. Het was een welverdiende beloning voor de teams die in de race het beste en het meest regelmatig presteerden.

In de Nièvre kwamen de ereplaatsen toe aan de #230 GGS Racing Team van Geoffrey Godinas, Stéphane Spiertz, Yoan Medart en Stéphane Hubin, aan de #219 JCL 219 van Thomas Vanloocke, Jonathan Peeters en Eric Van Bael, de #220 T3F Racing van Philippe Thunus, Tomy Fohn, Thierry Marville, maar ook aan Jean-François en Pierre Freches, evenals aan de #258 Canal Performance van Manu Canal-Robles, François Jeukenne en Steve Gathy.

De auteurs van de pole position, op de #263 RJ Motorsport van Giovanni Antonio Fontana, Alessandro Nazzari en Paolo Ricaboni, dienden zich tevreden te stellen met een negende eindpositie in de race. Nog minder bijval was er voor andere deelnemers met de #227 Unicorn van Marc Dicara, Florent Mathon en Gilles Rouxhet, die op zijn dak terecht kwam… gerepareerd werd en tenslotte de koers uitreed! En de #226 Ca Roule van Maximilien en Antoine Laloux, Christophe Chambon, Nordin Cheriet en Jacques Loly, die karrenwielde rond en viel tenslotte….bovenop een bandenstapel! En ook daar kon de C1 na een reparatie verder om de finishvlag in ontvangst te nemen!

Binnen de C1 Europa bracht de #358 AB Cars van Behhan en Alexis Danhier, Mario Mastroianni, Orazio Infusino en Flavio Farese het avontuur tot een goed einde en dat leverde hen de overwinning op.

Vermelden we nog dat de C1 Racing Teams erop stond alle teams te bedanken die de verplaatsing maakten, door aan elk van hen een set van remschijven te schenken! Dat bewijst dat ook trouw wordt beloond…

De spelers van de C1 Racing Cup krijgen nu de tijd om te herstellen van alle emoties die het begin van het seizoen met zich meebracht. De volgende afspraak staat immers genoteerd voor midden augustus, op Croix-en-Ternois, in het departement van de ‘Hauts de France’, en dat voor een wedstrijd van 8 uren…

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws