Da Costa wint tweede E-Prix van Shanghai, Vandoorne zesde

António Félix da Costa behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen in de tweede race van de E-Prix van Shanghai. Jake Hughes en Norman Nato maakten het podium compleet. Stoffel Vandoorne werd zesde.

Hughes startte van op de pole positie, maar het was onze landgenoot Vandoorne die het beste wegsprintte en als leider de eerste bocht in ging. Hughes sloot als tweede aan, maar werd in ronde twee ook door Da Costa gepasseerd.

Doorheen de verschillende Attack Mode activaties wisselden de top vier, bestaande uit Hughes, Vandoorne, Nato en Da Costa, meermaals van positie, maar in ronde zestien zette Da Costa zich op kop, met een overschot aan energie ten opzichte van z’n achtervolgers. Vandoorne viel ondertussen uit de top 5 nadat zowel Cassidy als Evans zich voorbij hadden gewurmd.

Antonio Felix da Costa

Dankzij superieur energiemanagement wist Da Costa verder onbedreigd naar z’n tweede zege van het seizoen te rijden. Hughes pakte de tweede plek en daarmee z’n eerste Formule E podium. Nato eindigde als derde, met Nick Cassidy op de vierde plaats. Cassidy’s naaste titelrivaal en Da Costa’s teamgenoot Pascal Wehrlein kreeg te maken met een lekke band en eindigde buiten de punten.

Mitch Evans volgde als vijfde. Het DS Penske duo, Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne, eindigde respectievelijk als zesde en zevende. Maximilian Günther, Robin Frijns en Oliver Rowland maakten de top tien compleet. Regerend kampioen Jake Dennis eindigde net buiten de punten als 11e.

Cassidy breidde zijn voorsprong op Wehrlein in de tussenstand van het wereldkampioenschap uit tot 25 punten.

Het Formule E circus trekt voor de volgende afspraak naar Portland voor een double-header op 29 en 30 juni.

Foto’s © : Formula E

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws