Winst voor van der Linde en Preiring op de Lausitzring

Tijdens het tweede DTM-weekend dit jaar, en dit voor de derde en vierde manche van het kampioenschap, verreden op de Lausitzring, waren de races spannend en vol met onverwachte wendingen. In de eerste race behaalde Kelvin van der Linde (Audi) de overwinning, gevolgd door Maro Engel (Mercedes) en Thomas Preining (Porsche) op de derde plaats. Preining’s sterke optreden zette de toon voor de rest van het weekend.

In de tweede race wist Thomas Preining een indrukwekkende overwinning te behalen, waarbij hij Kelvin van der Linde en Ricardo Feller (Audi) achter zich liet. De strategie en pitstops van Preining’s team waren cruciaal voor zijn succes. Zijn perfecte kwalificatieronde op zondag droeg bij aan deze triomf.

Na vier races staat Kelvin van der Linde bovenaan het kampioenschap met 63 punten, gevolgd door Thomas Preining met 55 punten. Het team van ABT Sportsline (Audi) leidt in het teamklassement, terwijl Porsche op de vijfde plaats staat in het fabrikantklassement. De prestaties op de Lausitzring geven een voorproefje van wat een spannend seizoen belooft te worden.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws