Melissa Debackere maakt haar favorietenrol waar in de ORC Rally

De 16de ORC Rally in Oostrozebeke werd vandaag gereden onder een mix van weersomstandigheden. De spekgladde wegens tijdens de voormiddag werden afgewisseld met droge stukken in de namiddag, waarna er opnieuw een stevige onweersbui over de klassementsproeven trok. Melissa Debackere, voor de gelegenheid genavigeerd door Koen De Waele, kwamen er als enige R5 wagen aanzetten, en konden meteen ook de titel mee naar huis nemen.

Erg spannend was het niet, want al tijdens de eerste klassementsproeven ontstond er een kloof tussen haar en de Porsche 997 GT3 van Patrick Snijers. De kloof van anderhalve minuut kon naar verloop van de dag niet meer gedicht worden. Een mooie tweede plaats dus voor Patrick Snijers.

Patrick Snijers – Sezoensrally 2024

Pieter Jan Michiel Cracco bracht zijn kleurrijke Porsche 991 GT3 ook tot aan de start in Oostrozebeke. tijdens de ochtend was het nog even zoeken op de gladde parcours, maar op de laatste klassementsproef kon Cracco een snelste tijd rijden, waardoor hij op een derde podiumplaats staat. Xavier Beel bleef een hele dag gestaag met zijn Mitsubishi Lancer Evo X R en kan tevreden zijn met een vierde plaats. Een vijfde plaats was voor de gekende Alpine A110 van Chris Vandamme.

Pieter Jan Michiel Cracco – TAC Rally 2024

Stefaan Crombez bracht de Renault Clio R3 zonder schaafwonden op een zesde plaats. Lander Depotter kwam ook aanzetten de Opel Corsa Rally4 na zijn overwinning bij de Juniors en Stalantis Cup in de Sezoensrally . Depotter zocht maar vond moeilijk grip op de snelle maar verraderlijke wegen rond Oostrozebeke, daarom moet hij tevreden zijn met een zevende plaats. Op plaats acht zien we de rode Danneels BMW 1M van Cris Algoedt staan. Plaats negen en tien waren voor Stefaan Tjoens (Mitsubishi Lancer Evo X) en Steve Brown (Subaru).

Cris Algoedt – TAC Rally 2024

Bij de Historics was het Bert Cornelis die aan het langste eind trok met de Opel Monza na de mechanische pech van Mathieu Vandoolaeghe in de Mercedes Benz 190d. Al was de strijd hier net iets spannender. Want ook Ludovic Vitse gaf zich niet zomaar gewonnen. Met een verschil van slechts 8,3 seconden komt Vitse met zijn Opel Astra op een tweede plaats.

Ludovic Vitse – Monteberg Rally 2024

Stefaan Prinzie bracht na lange tijd zijn Opel Ascona 400 nog eens van stal. En met succes, want Prinzie en zijn co-pilote Sharon Vermeulen zien we op een mooie derde plaats staan. Paul Lietaer daarentegen kende minder geluk. Ter gelegenheid kwam Lietaer aanzetten met de Ford Escort MK2. Na een schuiver en een rondje rond eigen as moet “de snorre” tevreden zijn met een vierde plaats. Neef Mathieu Lietaer keerde terug uit zijn rallypensioen, en met succes, want hij strandt net na zijn nonkel op een vijfde plaats.

Mathieu Vandoolaeghe – Monteberg Rally 2024
Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws