Ieper wordt Belgisch debuut voor “The Ginger One”

Omdat je in België nu eenmaal de minimum leeftijd van 18 jaar moet hebben en tevens in het bezit moet zijn van een rijbewijs heeft Hasselaar Thomas Martens nog geen enkele meter in een Belgische rally kunnen rijden en was hij vooral actief in het buitenland. Maar daar komt volgende week hopelijk verandering in want komende dinsdag mag hij zijn 18de verjaardag vieren en volgt al direct zijn rijexamen. Op voorwaarde dat hij slaagt, maar daar is Thomas vrij gerust in, staat hij op vrijdag 21 juni aan de start van de Ardeca Ypres Rally met Eddy Smeets als copiloot.

De Limburger is een opkomend talent en dat werd op de persvoorstelling van ‘The Ginger One’ dan ook niet onder stoelen of banken gestoken. De jonge snaak is immers al redelijk wat jaren actief in onder andere karting en de laatste jaren dus ook rally waarbij hij een heel team achter zich heeft staan en het is net dat team dat hem moet helpen om zijn droom om wereldkampioen rally te worden, waar te maken.

Gisterenavond werd in Lommel ten huize Belgium Racing van de familie Derdaele voor bijna 400 aanwezigen het startschot van zijn carrière gegeven. Hoofddoel dit jaar wordt kilometers maken, zoveel mogelijk kilometers. Naast Ieper starten Thomas en Eddy in eigen land ook in de Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally en de Spa Rally. Verder staan ook nog twee manches in het World Rally Championship, zijnde Letland en Finland, op het programma.

En dan is er ook nog zijn ‘Love for Rally, Rally for Love’ waarmee Thomas en zijn entourage nog meer harten voor de rallysport in eigen land en daarbuiten wil veroveren.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws