Niels Reynvoet: “In Ieper wordt elk foutje afgestraft”

Na winst in Tielt, Rally van Wallonië en de Sezoensrally is het niet onlogisch dat Niels Reynvoet tot één der topfavorieten gerekend wordt voor winst in de Ardeca Ypres Rally.

“Ik ben helemaal niet verrast hierdoor, maar we moeten toch opletten om stoute uitspraken te doen. Het tempo zit er in, en we moeten mikken op het hoogst haalbare, zonder duidelijke ambities voorop te stellen. Bovendien is mijn ervaring in Ieper niet zo rijk. Natuurlijk gaan we altijd voor winst, maar we moeten ook altijd oog hebben voor de concurrentie. En vooral moeten we finishen om zo terug de nodige punten binnen te rijven voor het kampioenschap. Ieper is sowieso een belangrijke rally nu in het geheel van de titelrace.

Wat mijn vorige deelnames betreft, hebben we onze ervaring van 2023 met de Citroën, en co-piloot Kris D’Alleine is ook van de streek, wat altijd een pluspunt is. Ieper is wel de zwaarste rally in het geheel. De opeenvolging van zware klassementsproeven, met hieraan gekoppeld de vele valstrikken die het parcours herbergt, het traject met afwisselend gladde asfalt, beton en grind, wat een grotere kans schenkt op lekke banden, blijven van start tot aankomst de nodige aandacht vragen. Ieder foutje wordt in Ieper ongenadig afgestraft.

We moeten nog twee resultaten binnenhalen om ons kampioenschap een vaste wending te geven. Ieper en de Omloop van Vlaanderen begin september zijn twee rally’s die ons wel goed liggen. En ook in de East Belgian moeten we ons woordje kunnen meepraten. We zouden heel graag nu de nodige punten scoren, om niet te moeten wachten tot Spa op het einde van het seizoen om zekerheid te krijgen over de titel.

Afwachten of er nog een verrassing komt de laatste dagen op de inschrijvingslijst van de Ardeca Ypres Rally, maar de tegenstand zal volgens mij vooral komen van de BRC-top. Aangevuld met enkele lokale snelle mannen, waarbij ik dan vooral kijk naar Bjorn Syx(Citroën C3 Rally2), die recent nog de Monteberg won, en Davy Vanneste(Hyundai i20 N Rally2).”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws