Devy Demuynck en Eric Deprez: goed voorbereid naar Ieper

De komende dagen en weken wordt door heel wat piloten de gelegenheid te baat genomen om hun team én wagen voor te stellen aan sponsors, pers en het brede publiek. Alles natuurlijk in het kader van de komende Ardeca Ypres Rally. Ook piloten Devy Demuynck en Eric Deprez zijn klaar om deze klassieker aan te snijden.
“Ik sta aan de vooravond van mijn derde deelname in Ieper” opent Devy Demuynck, die Hannes Vervaeke naast zich krijgt als navigator. “We moeten met onze BMW M3 E30 wel meestrijden tussen de moderne, en niet bij de historics. Vroeger kon dit wel, maar door een zwaardere motor en onze versnellingsbak is dit niet meer mogelijk. Positief is dan weer dat we een mooier startnummer krijgen. We starten in divisie 1, gezien dit publicitair interessanter is voor de sponsors. Er is ook een keerzijde, want in die optiek starten we niet in Wervik, ook al zo’n streekrally, om geen risico’s te nemen en ons zo 100 % te kunnen voorbereiden op Ieper.


Naar onze eigen mogelijkheden hebben we al tweemaal de finish gehaald in de kattenstad, en wat belangrijk is voor ons, we hebben het publiek zeker kunnen vermaken met het nodige spektakel. Dit staat altijd bovenaan ons lijstje, en we kijken dan ook al echt uit naar de shakedowns, de fotografen en de fans van het pure glijwerk zijn hierbij verwittigd.
De Ieperse rally is zeker een zware koers, en we willen op technisch vlak zo goed mogelijk voorbereid aan de start te komen. Haast alle wisselstukken zijn preventief vervangen, en in de Monteberg Rally hebben we alles aan laatste ultieme test onderworpen.”

Deprez-Willem

Eric Deprez, met Hans Willem als co, hoopt op een vlotte wedstrijd in zijn BMW M3 E36. “En natuurlijk zou ik graag wat wedijveren met mijn vriend Devy. Eenmaal zat ik naast hem als co, en anderzijds is het nu mijn tweede maal als piloot. Ieper is en blijft iets speciaals, met de smallere weggetjes, het voortdurend op en neer, iets wat we bijvoorbeeld in Tielt of Roeselare niet kennen. Veel moeilijker om bijvoorbeeld de rempunten te kunnen inschatten. En dat zorgt er voor dat het geheel net dat ietsje meer heeft dan een andere rally.
Zowel wijzelf als onze wagen zijn goed voorbereid, en qua wisselstukken hebben we haast alles in het tweedubbel. Ons enig doel is ons amuseren en zeker de finish te halen. Maar ik hoop om toch eens ergens Devy het nakijken te geven op één of andere klassementsproef. Ik mik daarbij op de lange proeven, en zeker in Zillebeke, vanwaar Devy afkomstig is, zou het me een enorme boost geven moest ik daar enkele seconden vlugger kunnen aftikken dan hij.
Op vrijdag willen we zeker niet te traag starten, iets wat me nu wel opvalt tijdens de regionale proeven die ik al reed. Maar voor de rest gewoon ons eigen tempo aanhouden. Een wijziging aan de motor, te weinig koppel in de lage toeren, zal nog wat moeten verder afgesteld worden tijdens de testritten. Maar voor de rest zullen we terdege voorbereid zijn.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws