Opnieuw zeges voor Schouten en Paque, Rovanperä maakt indruk

Tijdens de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux verdeelden Dirk Schouten (Q1 Trackracing) en Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance) opnieuw de zeges, zoals eerder in Spa-Francorchamps. Dit keer was er extra aandacht voor Finse wereldkampioen rally, Kalle Rovanperä die samen met het Belgische RedAnt Racing met sterke prestaties indruk maakte.

In de kwalificatiesessie op zaterdag pakte Niels Langeveld (Q1 Trackracing) de polepositie, terwijl Dirk Schouten op zondag vooraan startte. Rovanperä eindigde als vierde en zesde in zijn eerste kwalificaties.

Die eerste race startte al direct met een incident gevolgd door een herstart, waarna Dirk Schouten naar zijn tweede overwinning van het seizoen reed, gevolgd door Niels Langeveld en Robin Knutsson (NGT Racing).

Kalle Rovanperä miste net het podium met een vierde plaats. Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) eindigde als vijfde. Jamie Colin Böninghausen (Bas Koeten Racing) won bij de rookies, terwijl Jules Grouwels (Team RaceArt) de beste in PRO-AM was.

Benjamin Paque pakte de winst in de tweede race na een perfecte start, gevolgd door Dirk Schouten en Paul Meijer. Sacha Norden eindigde als vierde, met Kalle Rovanperä op de vijfde plaats. Kobe Pauwels won het rookiekampioenschap voor Jamie Colin Böninghausen en Sam Jongejan. Niels Troost (GP Elite) won in PRO-AM, gevolgd door Jules Grouwels en Jani Käkelä.

In het algemeen klassement leidt Dirk Schouten, met Paque en Meijer als belangrijkste concurrenten. Pauwels en Grouwels voeren de ranking bij de rookies en in PRO-AM aan.

De volgende race vindt plaats op 6 en 7 juli.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws