Jean-Michel en Maxime Martin met een Gr.A ex-BMW M3 E30 in het voorprogramma van de Crowdstrike 24 Hours of Spa

Er is dit jaar een uitzonderlijk programma om de honderdste verjaardag van de 24 Uur van Spa-Francorchamps te vieren! Naast de grootste GT-race ter wereld zelf, biedt het evenement van 25 tot 30 juni de fans de kans om te genieten van een aantal races met auto’s die hun stempel op de geschiedenis van de uithoudingsraces in de Ardennen hebben gedrukt. In de Heritage Touring Cup, een wedstrijd van de organisatie van Peter Auto, zien we toerwagens die tussen 1966 en 2000 in Spa hebben geracet. Er zullen uiteraard verschillende BMW M3 E30 Gr.A-wagens aan deelnemen, met onder meer Jean-Michel en Maxime Martin achter het stuur!

Het is in feite de BMW M3 E30 Gr.A die in 1989 aan het DTM-kampioenschap deelnam en waar ik samen met de Duitser Harald Grohs het genoegen had in te rijden”, legt Jean-Michel Martin het project uit. “Deze auto is volledig gerestaureerd door het Duitse bedrijf 2punkt0-automotive uit Düsseldorf, waarvan Sebastian Kuppers de baas is. Hij neemt deel aan de DTM Classic-races en de kans deed zich voor om de wagen te gebruiken in het voorprogramma van de Crowdstrike 24 uur van Spa…

Aangezien dit het eeuwfeest van de 24 Uur van Spa is, kwam het idee om een familieteam samen te stellen, bestaande uit… “Maxime en ik staan allebei op het palmares van de Crowdstrike 24 Uur van Spa”, vervolgt Jean-Michel Martin. “Alle toelatingen zijn binnen en Maxime en ik vinden het geweldig om weer samen te kunnen rijden en het stuur van deze BMW M3 E30 Gr.A in zo’n omgeving te kunnen delen. De race duurt 45 minuten en het belangrijkste is om zoveel mogelijk plezier te hebben en de fans te plezieren…

Wat betreft de neon gele kleurstelling van deze M3 in de kleuren van Rudy Billen, daar valt wel iets op aan te merken… “Het klopt dat de originele auto rood was”, voegt Jean-Michel Martin aan het verhaal toe. “Harald Grohs kende op een bepaald moment een probleem en het team kon een fluorescerend geel chassis lenen. Het is deze auto die gerestaureerd is en waarmee Maxime en ik zullen rijden.”

De 24 Uur van Spa Anniversary – Heritage Touring Cup vindt plaats tussen 13u20 en 14u05 uur op zaterdag 29 juni.

Foto’s: Rudolf Horsmeyer & RD

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws